Bedrijfsafval

Bedrijven en afval:

Bedrijven, KMO's  en zelfstandigen zijn sinds 2004 wettelijk verplicht om hun bedrijfsafval optimaal te sorteren. De gemeenten en de intercommunale MIROM bieden een dienstverlening aan deze bedrijven om hun afval tegen betaling en gesorteerd te kunnen afleveren.

Containerpark:

Bedrijven kunnen met hun bedrijfsafval, dat kan gelijkgesteld worden met huishoudelijk afval (bijvoorbeeld karton, glazen flessen) terecht op het containerpark enkel op vrijdagvoormiddag na afspraak met de parkwachter. Deze dienstverlening is echter niet gratis. Bij de dienst bevolking dient er per aangevoerde vracht een vergoedingsbon afgehaald te worden ter waarde van 12,39 euro. Afspraken met de parkwachter worden gemaakt door contact op te nemen met de Milieudienst (Frank Renard, tel: 051/23 13 90 of ) een aantal dagen voor de aanvoer plaatsvindt.


KMO-park / MIROM

WAT?

Het KMO-park is een containerpark waar u als bedrijf, kleine zelfstandige of handelaar terecht kunt met gesorteerd bedrijfsafval. Of u nu uw ongesorteerd afval tegen betaling laat ophalen of uw bedrijf voert het bedrijfsafval tegen betaling af naar de Roeselaarse verbrandingsinstallatie, door de recycleerbare afvalsoorten eruit te sorteren en af te voeren naar het KMO-park, bespaart u geld en helpt u het milieu.

VOOR WIE?

Alle kleine bedrijven, zelfstandigen en handelaars die eenmalig of regelmatig geconfronteerd worden met kleine hoeveelheden recycleerbare afvalsoorten (bv. verpakkingsmateriaal). De afvalstoffen dienen wel gesorteerd alvorens u ze aanbiedt. Ook  particulieren die eenmalig een grote hoeveelheid afval hebben  kunnen tegen betaling terecht bij  MIROM.
Het KMO-park biedt bijvoorbeeld ook aan landbouwbedrijven de mogelijkheid om verschillende soorten landbouwfolies aan te brengen. De kostprijs is afhankelijk van het feit of het al dan niet om recycleerbare folies gaat.

 • Hebt u eenmalig afval? Neem dan vooraf contact op om af te spreken wanner u komt. Bij aankomst registreert u zich en betaalt u na weging contant of via bancontact.
 • Hebt u regelmatig afval? Dan kunt u een badge aanvragen. Zo hoeft u zich niet steeds aan te melden en gebeurt de betaling van het aangebrachte

WAAR?

Bij MIROM: Oostnieuwkerksesteenweg 121 8800 Roeselare ( http://www.mirom.be/kmopark.html )
(ingang via verbrandingsinstallatie)
tel 051/ 26.03.50
fax 051/26.03.52
e-mail:

Wanneer kan ik terecht op het KMO-park van MIROM Roeselare?

 • Klanten zonder badge: ma-do: 8u30-12u00
 • Klanten met badge: ma-do: 08u-12u00
  • gesloten op  vrijdag, zaterdag en zondag
  • gesloten van 1 juli tot 1 augustus

Verbrandingsoven

 • klanten met badge en enkel met afval voor de verbrandingsoven : 7u-19u00
 • Eénmalige aanvoer voor de verbrandingsoven kan na afspraak: ma-do 8u30-12u00 en 13u00-17u00
  en op vrijdag van 8u30-12u00 en 13u00 tot 16u00

 

 


voor registratie: 08u30-12u
gesloten op vrijdag, zaterdag en zondag
jaarlijks gesloten van 1 juli tot 4 augustus