Gemeente Hooglede

10 zomertips in Hooglede

wo 19 jun 2024
Deze zomer kan je in Hooglede veel beleven! Kom kajakken op de vijver van De Vossenberg, ontdek nieuwe wandel- en fietsroutes, doe de virtuele beleving op de Duitse militaire begraafplaats... Lees hier onze tips voor deze zomer!

1. Kajakken op de vijver van De Vossenberg

Van 30 juni t.e.m. 1 september kan je elke zondag tussen 10 en 17 uur voor slechts 3 euro per persoon per halfuur kajakken of pedalo varen op de grote vijver van Domein De Vossenberg. Nagenieten kan op het terras, met uitzicht op het domein. Inschrijven op voorhand is niet nodig. 

Meer info

2. Zomerzoektocht

Haal het zoekformulier in huis en start je wandel- of fietstocht (29 km) aan de Duitse militaire begraafplaats. Volg de bordjes met de rode pijl (route 14-18) en zet de foto’s in de juiste volgorde.

Meer info

3. Theaterwandeling Vaderland, Moedertaal

Op donderdag 15 augustus brengen bekende acteurs (o.a. Kurt Defrancq, Isabelle Vanhecke, Peter Bulcaen) samen met lokale acteurs een theaterwandeling doorheen Hooglede. Vaderland, Moedertaal vertelt het verhaal langs een traject van 3,5km over de situatie die zich na de Eerste Wereldoorlog afspeelde.

Meer info

4. Virtuele beleving ‘Een laatste groet’

Verpleegster Ida gidst je over de Duitse militaire begraafplaats van Hooglede. Download de app ‘Een laatste groet’ en herbeleef via Augmented Reality (AR) wat Ida als Duitse verpleegster meemaakte.

Meer info

5. Op Hazenpad

Ontdek langsheen de kindvriendelijke wandelroute (1,5 km) street art van DZIA, luisterverhalen en poëzie, gebaseerd op de dierensprookjes van schrijver Omer Karel de Laey. De wandeling eindigt met een optioneel bezoek aan de kerktoren waar je kan genieten van een 360° uitzicht over de regio.

Meer info

6. Nieuwe wandel- en fietsroutes

Sleihage heeft er een nieuwe wandelroute bij van 6,4 km die start aan de Christus-Koningkerk. Ontdek ook de nieuwe Groene Ronde (44,8 km) die autoluwe wegen doorheen Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede met elkaar verbindt. Hooglede is ook één van de vijf gemeentes die kans maakt om ‘Wandelgemeente van het jaar’ te worden. Stem mee op Hooglede via www.hooglede.be/wandelgemeente.

Meer info

7. Kerktorenbezoek bij volle maan

Ontdek bij volle maan het panoramisch uitzicht vanop de St. Amanduskerk in Hooglede, een unieke beleving onder begeleiding.

Meer info

8. Zoek naar de schatten van Vlieg

Zoek jij samen met Bakker Vlieg het ontbrekende ingrediënt voor koeienvlaai? Ontdek de zoektocht in de bibliotheek. Zoek, denk, voel en proef met ons mee en misschien win jij wel iets lekkers.

Meer info

9. In- en ontspannen in groene oase op Onledemolen

Zowel de actieve sporter als de ontspannende genieter kan terecht in de groene omgeving op Onledemolen . Trek een sprint op de gloednieuwe atletiekpiste, ontspan aan de visvijver en Bos Ter Kerst, geniet van het vergezicht op de Big Bench en sluit af met een aperitief op speelboerderij Hoeve Ter Kerst.

10. Bestemming: bib!

Haal tijdens de zomervakantie je reispas af in de bibliotheek. Ontdek de vier bestemmingen, lees bij elke bestemming een boek en verzamel de stempels. Dien je volle reispas in en misschien win jij wel een prijs!

Meer info

Info

Vrijetijdspunt Trimard, Marktplaats 24
051 25 16 37 - trimard@hooglede.be 

UiT in Hooglede

Ook verenigingen en andere organisatoren pakken deze zomer uit met tal van evenementen. Ontdek ze op www.uitinhooglede.be