Gemeente Hooglede

6 oktober 2023: JJ Cale. Live music & words

vr 26 mei 2023
De Gulden Zonne opent zijn gezellige huiskamer opnieuw voor de Gentse auteur Wouter Bulckaert. Hij vertelt over zijn boek ‘JJ Cale. Troubadour in de woestijn’ en speelt met zijn Turbulente Trio 12 klassiekers van de man. Slechts 100 tickets beschikbaar!

‘Cocaine’ en ‘After Midnight’: Eric Clapton maakte tijdloze klassiekers van die songs. Maar ze zijn van de hand van JJ Cale. JJ wie? Die zanger-gitarist uit Tulsa bleef zijn leven lang bewust uit de schijnwerpers. Toch raakt elke luisteraar die de songs van JJ Cale ooit heeft gehoord in de ban van zijn laconieke stem, laidback gitaren, en hypnotiserende grooves. Cales tijdloze songs blijven resoneren door de decennia heen.

Wouter Bulckaert schreef het allereerste boek over de man: JJ Cale. Troubadour in de woestijn (Uitgeverij EPO). Daarin gaat hij op zoek naar het geheim van zijn sound. En Edward Hall vat de ziel van de man in de illustraties. Zo schetsen ze een beeld van de muzikant die een genre op zichzelf is geworden. Een man voor wie songschrijven geen kunst was, maar een ambacht. En al gaf Cale zelden interviews, hij slaagde erin veel te zeggen met weinig woorden. Zijn oneliners vormen de basis van dit boek over JJ Cale, de working class hero die geen held wou zijn.

Tijdens de voorstelling 'JJ Cale. Live Music & Words' speelt auteur Wouter Bulckaert samen met zijn Turbulente Trio, dat bestaat uit Klaas Tomme (Stijn Meuris / Murder Ballads Extended), Tom Lauwaerts (Het Onderspit) en Pedro De Bruyckere (Blue and Broke) 12 essentiële songs uit JJ Cales oeuvre. Tussendoor vertelt hij verhalen over Cale en leest hij voor uit het boek. De begeleidende visuals zijn van illustrator Edward Hall.

Praktisch

JJ Cale. Live music & words
Vrijdag 6 oktober 2023 - 20.30 uur
Foyer van de Gulden Zonne, Marktplaats 6 Hooglede

Ticketverkoop

Start ticketverkoop: vanaf maandag 12 juni 2023
Tickets verkrijgbaar via www.hooglede.be/tickets of Vrijetijdspunt Trimard (Marktplaats 24)