Gemeente Hooglede

FrisB

Wat is FrisB?

Alle jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen inspraak verlenen over de jeugdwerking van de gemeente Hooglede. Er kunnen ontmoetingen of activiteiten worden georganiseerd rond bepaalde thema’s, zowel op vraag van het gemeentebestuur als op vraag van de jongeren zelf.
Jij kan dus ook vrijblijvend jouw mening kwijt of jou mee engageren voor allerlei initiatieven!
Een leuk idee? Laat van je horen!

Agenda

Vrijdag 21 februari 2020: FrisB Café @JOC De Prik Hooglede
- Brainstorm 2020
- Drink op het nieuwe jaar
- Aanwezigheid bevestigen via arne.vangheluwe@hooglede.be

Info

Arne Vangheluwe

Dienst Jeugd, Huis Van Het Kind, Bruggestraat 6, 8830 Hooglede.

051/79 09 60

Voorheen

Voorheen was jeugdparticipatie mogelijk via de jeugdraad. De werking van deze raad werd recent onder de loep genomen en alles werd opnieuw in vraag gesteld. Was elke 3-maandelijkse bijeenkomst voor de jongeren zinvol? Moet er nog een dagelijks bestuur zijn? Moeten zij rond de tafel uitgenodigd worden als de agenda voor hen minder relevant is? Moet het nog rond een tafel?

Zo besloten we, samen met de jongeren, om de jeugdraad in zijn huidige vorm af te schaffen en voortaan te werken rond thema’s. We zochten samen naar een nieuwe naam, een nieuwe logo en zo kwam FrisB tot leven!
Samen gaan we de uitdaging aan om participatie mogelijk te maken voor en door méér jongeren, op een hedendaagse manier en met middelen die jongeren graag hanteren.