Gemeente Hooglede

Speelpleinwerking Zoeber

Tijdens de paas- en zomervakantie verwelkomen we terug iedereen op speelplein Zoeber.

 

Speelplein Zoeber staat voor een speelpleinwerking met een open speelaanbod.

Op 4 momenten in de dag worden er activiteiten aangeboden aan de kinderen waar zij vrij kunnen op ingaan.

Willen zij dat niet, dan kunnen zij vrij spelen, onder toezicht van de monitoren, op ons speelterrein in de Oude Rozebekestraat.

Elke donderdagnamiddag is er een Ketz'up-activiteit voor alle kinderen die 12+ zijn.

Op Vrijdagvoormiddag is er altijd onze wekelijkse topper die de week op een feestelijke en spetterende manier afsluit.

Voor wie

Kinderen zijn bij ons welkom vanaf 3j tot het moment dat ze 15 worden. Daarna kan men moni worden op ons speelplein.

Zoals steeds zijn alle kinderen bij ons welkom, indien ze gezond zijn! Wie in de 5 dagen voorafgaand op zijn/haar deelname aan het speelplein symptomen vertoonde, vragen we dan om niet naar het speelplein te komen.

Kostprijs

Een volle dag op het speelplein kost 5 Euro.

Een halve dag kost 2.5 euro (In de voormiddag ophalen tot 13u, Namiddag start vanaf 12u)

Een speelpas kost 25 euro en levert je een halve dag werking gratis op. Speelpassen kunnen aangekocht worden op het plein en worden digitaal door het speelplein bijgehouden.

 

Reglement

  • Betalen.

Er kan contactloos met payconic betaald worden of met cash geld.

  • Ziekte, Quarantaine en vermoeden van besmetting.

Corona is de wereld nog niet uit. We roepen nogmaals op om bij het vermoeden van ziekte (ook ziektes die geen corona zijn) het kind NIET te sturen naar het speelplein.

De corona- coördinator voor onze organisatie is Arne Vangheluwe, de jeugdwerker van de gemeente. Je kan Arne doorheen de dag en avond bereiken op 0474/56.81.21 of via Jeugd@hooglede.be .

Wordt uw kind getest, of weet u de uitslag, dan is het belangrijk dat u ons onmiddellijk contacteert. Op die manier kunnen wij gepast en vlug schakelen. Ook al verloopt de testing in het weekend, dan nog kan dit van invloed zijn op onze werking. De verantwoordelijkheid of een kind al dan niet kan deelnemen aan het aanbod ligt in handen van de huisartsen.

Ook als u of iemand van uw huisgenoten getest worden, mogen de kinderen niet aansluiten op het speelplein. Indien u doorheen de dag hoort dat iemand van uw huisgenoten getest moet worden, vragen wij ook om ons op de hoogte te stellen en uw kinderen te komen halen op het plein.We begrijpen dat dit niet fijn is, maar door snel te handelen, kunnen we voorkomen dat andere kinderen in quarantaine hoeven.

Indien er een kind op het speelplein ziek wordt, voorzien wij een kindvriendelijke quarantaineruimte waar het kind zal wachten tot u het kan komen ophalen. De ouders worden op basis van de medische fiche opgebeld!

Het is essentieel dat u voorziet dat er ten alle tijden iemand om het kind kan komen in nood.

  • Aankomen en vertrekken

De kinderen zullen via een duidelijk aangeduide ingang in de Oude Rozebekestraat kunnen binnengebracht worden en vertrekken ook van daaruit.

Er wordt gevraagd om te parkeren aan de parking bij de Atlantahal en daarna wordt er te voet tot aan de ingang gewandeld.

Er wordt een Hoofdanimator voorzien bij de ingang waarbij u zich moet aanmelden. Deze zal de naam van uw kind noteren en u verder doorverwijzen.

  •  Warme maaltijden op het speelplein.

Zullen in de zomervakantie nog niet mogelijk zijn. Door een wachtperiode vbij het FAVV kan men niet tijdig bij ons komen controleren. Om in orde te zijn met de voedselveiligheid, zowel voor de traiteur als voor ons, is het dus niet mogelijk dat we deze gaan aanbieden. Wij verontschuldigen ons alvast voor het ongemak.

De bonnetjes (een koek of drankje) om 10u en 15u blijven behouden en zijn gratis!

Tijdens de werking is er altijd gratis water voorhanden voor de kinderen. 

  • Welke maatregelen voorzien wij op vlak van Hygiëne?

Met de gemeentelijke diensten werd er afgesproken dat er iedere morgen voordat de werking start er een extra poetsbeurt gebeurt van al het sanitair op het speeldomein.

Ook alle contactoppervlakten die doorheen de dag frequent worden aangeraakt (Deurklinken, …) zullen een extra poetsbeurt krijgen ’s morgens en ’s avonds.

Tijdens de werking opteren we om zoveel mogelijk deuren open te laten om de ruimtes voldoende te verluchten, sowieso is het grootste deel van ons aanbod uitsluitend buiten. Kleed de kinderen in de mate van het mogelijke dan ook aangepast aan.

Uitzonderingen

Het speelplein is alle weekdagen open in de paas - en zomervakantie van 7u tot 18u.

Met uitzondering van Paasmaandag (indien deze in de paasvakantie valt), 21 Juli en 15 Augustus.

Wat meebrengen?