Gemeente Hooglede

Aangepaste reisweg buslijn 40 op “De Geite” naar aanleiding van de werken te Staden

vr 18 aug 2023
Op vrijdag 18 augustus werd ons door De Lijn de definitieve aangepaste reisweg van lijn 40 naar aanleiding van de werken bezorgd.

Het gaat om een aangepast traject dat vanaf Staden de verbinding maakt met Torhout over “De Geite”.

  • Elke schooldag, van maandag tot en met vrijdag (dus ook op woensdag en tijdens de examenperiode secundair onderwijs), rijdt er ’s morgens 1 x een bus die de halte “De Geite” (aan de kerk) aandoet en doorrijdt naar Torhout. De uurregeling vindt u in bijlage 1.
  • ’s Avonds zijn er 2 bussen van Torhout richting Staden die over “De Geite” rijden, zoals ook terug te vinden in de bijlage 2. Deze bus rijdt enkel op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Deze bussen rijden niet op woensdag en tijdens de examenperiode van het secundair onderwijs.
  • Tijdens de examenperiode van het secundair onderwijs en op woensdag rijdt er op de middag een bus van Torhout naar Staden die stopt op “De Geite”. Dit kan u ook in bijlage 3 vinden.
  • Voor alle andere busverbindingen in deze periode tussen “De Geite” en Torhout dient de belbus gebruikt te worden. We kregen vandaag (18 augustus) bevestiging dat dit manueel in de belbus-software is ingegeven, zodanig dat reserveren mogelijk moet zijn.

De busverbinding Staden-Torhout wordt ’s morgens bediend door 1 busrit, wat zou kunnen resulteren in een overvolle bus. Daarom worden leerlingen uit Staden actief doorverwezen naar een andere bus. Dit zou moeten resulteren in meer plaats voor leerlingen van “De Geite”.

De regeling gaat in vanaf 1 september 2023, maar geldt niet voor de weekends, feestdagen en ook niet in de schoolvakanties. Op dat moment is men aangewezen op de belbus.

Voor wie richting Ieper moet met de bus stelt de Lijn voor om de belbus te reserveren van De Geite naar Staden, waarna er overgestapt kan worden naar de lijn 40 richting Ieper. Voor de terugrit richting kan de lijn 40 genomen worden richting Staden en daarna overgestapt worden op de belbus richting De Geite. 

Meer info vindt u op DE LIJN .