Gemeente Hooglede

Gitsbergstraat terug open

De aanleg van de gescheiden fietspaden in samenwerking met het provinciebestuur van West-Vlaanderen is voltooid.

De weg en de fietspaden zijn officieel toegankelijk voor iedere gebruiker.

Tijdens de zomermaanden was het een hele klus voor de aannemer en partners om de taluds aan te vullen, nieuwe grachten te profileren, de opritten en rioolaansluitingen van aanpalende woningen af te werken. Het gescheiden fietspad, dat langs weerszijden van de weg achter de bomenrij loopt, is uitgevoerd in afgeborsteld beton. Voor het ingaan van het kerstverlof wordt de weg terug opengesteld en zijn de fietspaden vrij in gebruik. De laatste weken werd de hand gelegd aan een aangepaste ledverlichting die zowel de weg als het fietspad verlicht vanop een armatuur met 2 lichtpunten.

In het voorjaar moeten nog enkele bermen worden ingezaaid en zal er nog kleurcoating worden aangebracht op het fietspad waar het aansluit op de weg. 

Hiermee is een belangrijke invalsweg naar het centrum van Gits uitgerust met brede enkelrichtingsfietspaden die de veiligheid van de fietsers moet garanderen achter de bomenrij. Ook de typische kasseiweg blijft zijn karakter behouden en vormt met de bomenrij een prachtig laaneffect naar het dorp toe.

Dit project is een meerwaarde voor de gemeente die nu nog verdere afwatering en een gericht waterstelsel met aangepaste gracht en buffer inplant in het voorjaar van 2019, zodat het vele afstromende water van de noordoostelijke heuvelflank langs de Gitsberg vertraagd naar het centrum kan afgevoerd worden. Dit om het centrum te vrijwaren van mogelijke wateroverlast in de toekomst.

Gepubliceerd op  do 20 dec 2018