Gemeente Hooglede

Luisterfietstocht Vrijbosroute (Hooglede)

Fietsen op de voormalige spoorlijn tussen Kortemark en Ieper kan je nu met wonderlijke verhalen in de oren. Verhalen over boeren, burgers en soldaten. Over West-Vlamingen en mensen van de andere kant van de wereld. Over seizoensarbeiders, ontmijners en dichters. Wist je dat er een link is tussen de Olympische Spelen in Helsinki en de Vrijbosroute. Weet je hoeveel ton munitie van de Eerste ...
Fietsen op de voormalige spoorlijn tussen Kortemark en Ieper kan je nu met wonderlijke verhalen in de oren. Verhalen over boeren, burgers en soldaten. Over West-Vlamingen en mensen van de andere kant van de wereld. Over seizoensarbeiders, ontmijners en dichters. Wist je dat er een link is tussen de Olympische Spelen in Helsinki en de Vrijbosroute. Weet je hoeveel ton munitie van de Eerste Wereldoorlog nog jaarlijks verwerkt wordt bij DOVO, gelegen aan de voormalige spoorlijn in Houthulst? Je komt het allemaal te weten tijdens deze luisterfietstocht.

Op het traject van Kortemark naar Boezinge, goed voor 20 kilometer over de oude spoorlijn, zijn er 9 luisterfragmenten voorzien. Het eerste fragment zet je op aan het station van Kortemark (Stationsplein 2). Het laatste fragment beluister je aan het Ledwidge Memorial oorlogsmonument aan de Poezelstraat in Boezinge.

?Fietsen van Kortemark naar Ieper langs de groene as de Vrijbosroute wordt een heel nieuwe belevenis met deze gratis podcast luisterfietstocht van podcastmaker Wim Chielens.

In samenwerking met Wim Chielens.
#ikzomerwestvlaams

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Geitenhove (aan de kerk van Sint-Jozef/De Geite)

Organisatie

Stad-Land-schap 't West-Vlaamse hart