Gemeente Hooglede

Gif mo Goaze! 80 km archeologie dwars door West-Vlaanderen Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Ter voorbereiding van de aanleg van een nieuwe Fluxys-aardgasleiding werd in 2014-2016 een traject van maar liefst 80 km archeologisch onderzocht, van Alveringem tot Maldegem. Een volledige doorsnede van de provincie West-Vlaanderen! Meer dan 200 nieuwe archeologische vindplaatsen werden hierbij aangetroffen. Het onderzoek leverde niet alleen tal van prachtige vondsten op van de steentijden tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog, het resulteerde ook in nieuwe inzichten over duizenden jaren menselijke bewoning in onze provincie.

De reizende tentoonstelling gaat in 2022 en 2023 langs het originele pijplijn-traject, met onder andere al haltes in Langemark, Hooglede, Maldegem, Beernem, Kortemark, Vleteren, Oostkamp en Torhout (wordt nog verder aangevuld).

Klik verder naar de website van Gif mo Goaze bij 'contactgegevens' om meer informatie en een overzicht van de randactiviteiten te verkrijgen.

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Christus-Koningkerk Sleihage

Organisatie

Provincie West-Vlaanderen - dienst Erfgoed
  • Bronstijdgrafheuvel in Poperinge (Provincie West-Vlaanderen) ©Provincie West-Vlaanderen