Gemeente Hooglede

Opening Onzichtbaar Landschap

24 kunstwerken verspreid over de Westhoek brengen verdwenen sporen uit de Eerste Wereldoorlog weer tot leven. Plaatsen waar een goeie 100 jaar geleden gesneuvelden lagen begraven, waar gewonden werden verzorgd of waar tramsporen liepen om de soldaten te bevoorraden.

Eén van de kunstwerken staat aan 't Hoge (Hogestraat) in Hooglede van kunstenaarscollectief Natural Living (Jean-Louis Muller), Fer-Unique en Philou – art op shaping wood, op de voormalige verdwenen Duitse begraafplaats Ehrenfriedhof Hooglede West nr. 153.

Ontdek alle kunstwerken in de Westhoek vanaf zondag 4 juni. Tijdens die openingsdag staan er van 14 tot 16.30 uur bij verschillende kunstwerken een gids die het historisch verhaal vertelt, of ontmoet je de kunstenaar(s),... In Hooglede vertelt gids Anne-Mie Vanacker je er graag meer over deze locatie en Hooglede in de Eerste Wereldoorlog.

Er zijn ook 6 fietstochten uitgewerkt die langs de landschapskunstwerken passeren en elkaar verbinden. Zo wordt het verhaal van het onzichtbaar landschap opnieuw zichtbaar gemaakt. De fietsroutes zijn gratis te verkrijgen in Vrijetijdpunt Trimard. De fietsroute die in Hooglede passeert, heet de 'Hans Christersen Bonde' – fietsroute (47,1 km) en omvat ook Staden en Houthulst. De route is ook te volgen via de FARO ErfgoedApp.

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Ehrenfriedhof Hooglede West nr. 153

Organisatie

Trimard Hooglede