Gemeente Hooglede

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot 10 oktober staat in Vlaanderen het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Ook Hooglede stapt jaarlijks mee en helpt de taboe rond psychische problemen de wereld uit. 


 THEMA KRACHT 


Het ontdekken van je krachten leidt tot een grotere levenskwaliteit. Vanuit het zelfvertrouwen lukt het ook beter om krachtige relaties met anderen aan te
gaan. Samen veerKRACHTig! 


LOKAAL THEMA: TALENT IN ZICH(T) 


Regionaal wordt er aan deze 10-daagse nog een extra accent aan toegevoegd, nl. Talent in zichT.  


Talent herkennen en erkennen we niet altijd bij onszelf en anderen. Dat moeten we leren en daarom zetten we tijdens die 10-daagse talenten extra in de kijker ofworden kansen aangeboden om talenten te ontdekken.  


 GELUKSDRIEHOEK 


'Kracht' sluit aan bij het bouwblok 'Jezelf kunnen zijn'. Hier gaat het erom dat je jezelf kunt aanvaarden en een positieve houding kunt aannemen over jezelf – ook in relaties met anderen. Je kent jezelf (Wie ben ik? Waar ben ik trots op?). Vanuit die aanvaarding kan je gemakkelijker een richting kiezen in het leven (Wat wil ik? Wat is mijn doel? Wat maakt mijn leven waardevol?). Je kunt min of meer je eigen weg volgen, zonder dat je je laat leiden door sociale druk. Je hebt controle over je gedachten en gedrag. Dat laat je toe om open te staan voor nieuwe ervaringen. Meer informatie vind
je via www.geluksdriehoek.be.  


 PROGRAMMA 


Doorlopend 


Warme William Wandelingen
Bepijlde wandelingen in Hooglede (startpunt Huis van het Kind), Gits (startpunt Oud Gemeentehuis) en St. Jozef De Geite (startpunt zaal Geitenhove).
Maximum 4,5 kilometer, geschikt voor buggy's en rolstoelen. Er worden bijhorende opdrachten voorzien op maat van kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. 


BOV-coach
Een Bewegen Op Verwijzing-coah stimuleert je om meer te bewegen, met een persoonlijk beweegplan en consultaties. Maak kennis met Melanie Huyghe, de BOV-coach in Hooglede!
Contact: mel.huyghe@gmail.com of 0473 72 03 19 


Kalender 


Binnenkort volgt hier het programma.


Info

Wanneer

Waar

Verschillende locaties

Organisatie

Gemeente Hooglede

Categorie