Gemeente Hooglede

Eerste Groot Nieuwjaarsconcert Neos

Het Banjo orkest van Vlaamse studenten werd in 1953 opgericht in het St Aloysiuscollege in Menen door E.H. Bouckaert, leraar aldaar. Hij was dirigent, componist, en arrangeur van het repertorium. Zijn benoeming als parochieherder van Knokke in 1970 betekent het einde van het gezelschap, dat intussen bekendheid had verworven tot in Duitsland. Er is een schuchter begin van her-opstanding in ...
Het Banjo orkest van Vlaamse studenten werd in 1953 opgericht in het St Aloysiuscollege in Menen door E.H. Bouckaert, leraar aldaar. Hij was dirigent, componist, en arrangeur van het repertorium. Zijn benoeming als parochieherder van Knokke in 1970 betekent het einde van het gezelschap, dat intussen bekendheid had verworven tot in Duitsland.
Er is een schuchter begin van her-opstanding in 1999, ter gelegenheid van het priesterjubileum van de stichter-dirigent. En in 2007 is er de definitieve doorstart van het herrezen orkest. Het huidig orkest werd intussen uitgebreid met blaasinstrumenten, een ritme sectie en ook zang. Huidig dirigent is Jacques Lecluyze.
Het ensemble gaf verschillende concerten in Vlaanderen en in 2011,2013, en 2015 een concerttournee in Duitsland en Oostenrijk.
In de beginjaren bracht het orkest hoofdzakelijk covers van verschillende genres. Vanaf midden van de jaren 60 bestaat het repertoire van het orkest hoofdzakelijk uit eigen composities. Bijna de helft ervan is origineel werk gecomponeerd door A.Bouckaert, soms ook op gevoelige en poëtische teksten van zijn hand. Het huidig repertorium bestaat uit ongeveer 100 nummers. Sinds 2008 staat het orkest onder de leiding van Jacques Lecluyze.
In tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden, bestaat het orkest ook uit blazers, een ritmesectie en zang.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €; aan de Inkom: 15,00 €

Waar

Organisatie

Neos Hooglede-Gits
  • logo (Neos Hooglede-Gits) ©Neos Hooglede-Gits

Categorie