Gemeente Hooglede

Auteurslezing: Peter Terrin

Peter Terrin is een West-Vlaamse schrijver van verhalen, romans en vertellingen. Bib Hooglede interviewt de West-Vlaamse schrijver op donderdag 10 oktober om 20.00 in Infopunt Trimard. Wil je er graag bij zijn, schrijf je dan gratis in op bibliotheek@hooglede.be.

Ik trok de deur dicht. Ik deed het precies zoals altijd, met op het eind een vinnige ruk. Ik liep beheerst het paadje af en ontgrendelde vanaf dezelfde afstand mijn auto. Als de zoon van de overburen in zijn kamer was, zou hem niets opvallen, alles klonk zoals het anders klonk. Ik startte de wagen, deed mijn veiligheidsriem om en vertrok.

Zo begint de nieuwste roman ‘Patricia’ van Peter Terrin, voormalig AKO- literatuurprijswinnaar.

Peter Terrin is een West-Vlaamse schrijver van verhalen, romans en vertellingen. In 2012 kreeg hij de AKO-literatuurprijs voor zijn boek ‘Post Mortem’.
De bewaker’ en ‘MonteCarlo’ werden genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en zijn roman ‘Yucca’ haalde zowel de shortlist van de Gouden Strop als de ECI Literatuurprijs.

Terrins nieuwste roman ‘Patrica’ vertelt het verhaal van Astrid, een succesvolle eventmanager van negenendertig. Juist op het moment dat haar baan en het moederschap haar even te veel worden, laat ze haar iPhone in het bad van haar vijfjarige zoontje Louis vallen. Opeens is ze onbereikbaar voor de buitenwereld die haar voortdurend opeist. Astrid doet het ondenkbare: ze loopt het huis uit, start haar auto en rijdt weg uit de villawijk

Gepubliceerd op  vr 13 sep 2019