Gemeente Hooglede

Begin november wordt de werf voor de nieuwe jeugdlokalen in Hooglede opnieuw opgestart

di 25 okt 2022
Begin november start de aannemer met het klaarmaken van de werf om de werken opnieuw op te starten. Dat betekent dat het skatepark in de Akkerstraat tijdelijk weggenomen wordt en dat er tussen zaal den Akker en de nieuwe jeugdlokalen een werfinrit gecreëerd wordt.

In maart 2018 werd gestart met de werken aan de nieuwe jeugdlokalen in Hooglede. Door verschillende problemen die vastgesteld werden op de werf lagen de werken lange tijd stil. Nu zorgen we voor een doorstart.

De voornaamste problemen situeren zich in de buitenschil van het gebouw. Dat zal dan ook in eerste instantie aangepakt worden. De betonpanelen zullen voor een groot deel worden verwijderd en de achterliggende isolatie gecontroleerd.

Daarna wordt de buitenkant opnieuw opgebouwd. De bedoeling is om tegelijk de werken in het gebouw ook opnieuw aan te vatten.

Deze doorstart komt er nadat er een overeenkomst werd gesloten tussen de gemeente en de aannemer. De gemeente zal de kosten prefinancieren, maar ondertussen blijft het gerechtelijk dossier lopen.

De duurtijd van de werken is van verschillende factoren afhankelijk, maar we hopen dat tegen het nieuwe werkjaar (september 2023) de jeugdverenigingen hun intrek in de nieuwe lokalen kunnen nemen.