Gemeente Hooglede

Bestanden opslaan in de cloud

Vergelijking tussen de populairste cloudopslagdiensten (Dropbox, OneDrive & Google Drive)

Clouddiensten rijzen als paddestoelen uit de grond. Maar wat is dat eigenlijk en wat kunnen we ermee doen? Met Dropbox, Google Drive of Microsoft OneDrive kan je je bestanden opslaan en openen, waar je ook bent. Wanneer je een bestand wijzigt, wordt het automatisch bijgewerkt op elk apparaat waarop je het bijhorende programmaatje of de app hebt geïnstalleerd. Zo beschik je altijd over de laatste versie.

We demonstreren ook kort 'Google Foto's'. Met deze dienst kan je gratis en onbeperkt foto's opladen. Google analyseert deze foto's en voegt op de achtergrond trefwoorden toe. Je hoeft niet langer zelf je foto's te backuppen, te organiseren, in mapjes onderverdelen, of trefwoorden toevoegen.

Dat gebeurt dan allemaal automatisch, en de ordening is veel consequenter dan manueel mogelijk is. Daar tegenover staat dat je een groot stuk van je privacy inlevert, aangezien Google in staat is om zeer veel informatie te extraheren uit jouw foto's en deze informatie in te zetten voor reclamedoeleinden.

 

Zaterdag 8 september 2018 10:00 – 12:00
Infopunt Trimard, Marktplaats 24, 8830 Hooglede

€ 5
Inschrijven