Gemeente Hooglede

Bewegen

Yoga 

Mieke Messeyne uit Gits is een ervaren yoga-coach. Zij demonstreert en verduidelijkt alle oefeningen tijdens de sessies. De oefeningen worden uitgevoerd vanuit kennis van de natuurlijke beweging, waardoor het lichaam niet belast wordt en opgebouwd wordt.

Wekelijks op:

- woensdag van 16u45 tot 17u45
- vrijdag van 9u tot 10u

Niet tijdens schoolvakanties.

Trek voor de yoga-sesie losse kledij aan en breng een yoga-matje, handdoek en flesje water mee.

Prijs: 

- € 80 voor 10 beurten
- € 50 voor 5 beurten 

Koersbal / Kubb

De 1e en de 3e maandag van de maand komt een groep samen voor Koersbal of Kubb. 

Koersbal is een balspel, dat wat lijkt op petanque. Het wordt binnen gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen twee teams van twee personen tegen elkaar. De bedoeling van het spel is om de bal zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje.

Kubb is dan weer een buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien.

Deelname: gratis
Nieuwe spelers steeds welkom. 

Aanvang om 14u. 

Beweegroute

Een beweegroute is een wandelroute met eenvoudige bewegingsoefeningen. Volg de groene bordjes en train je kracht, balans en uithoudingsvermogen. Voor jong en oud! Leuk, zeker samen met anderen, en goed voor lichaam en geest.
De startplaats van de route in Hooglede is de achterkant van de Trimard Hooglede. De route is 920m lang, telt 10 oefeningen en passeert ook aan het LDC Zonder Zulle en er staan ook verschillende zitbanken langs de route.