Gemeente Hooglede

Prepaid (Budgetmeter voor gas en elektriciteit)

Prepaid (vroeger: budgetmeter), de ondersteuning voor wie het moeilijk heeft om energiefacturen te betalen. Prepaid is een betaalsysteem bij de netbeheerder Fluvius, waarbij u op voorhand betaalt voor uw elektriciteits- of aardgasverbruik.

Voorwaarden

Heeft je commerciële energieleverancier je contract voor elektriciteit en/of aardgas opgezegd? Dan wordt Fluvius automatisch jouw 'sociale leverancier'.

Prepaid is enkel voor elektriciteits- en aardgasklanten bij de netbeheerder Fluvius:

  • Voor elektriciteit schakelt Fluvius Prepaid onmiddellijk in.
  • Voor aardgas schakelt Fluvius Prepaid in wanneer u uw factuur niet betaalt of een afgesproken afbetaalplan met Fluvius niet nakomt.

Meer info vindt u op de site van Fluvius, op de pagina 'Wat als u uw energiefactuur niet kunt betalen'.

Procedure

Bij Prepaid betaalt u op voorhand voor uw verbruikte energie door middel van een oplading via een webportaal of een oplaadpunt in uw buurt. Afhankelijk van het type meter dat u heeft, zijn er twee scenario's:

  • Bij een digitale meter activeert Fluvius de prepaidfunctie in de digitale meter. Dit gebeurt vanop afstand.
  • Bij een klassieke, analoge meter vervangt Fluvius eerst uw analoge meter door een digitale meter. Tot op dat moment ontvangt u voorschotfacturen.

Via Prepaid betaalt u uw schuld bij Fluvius af met vijf euro per week. Bij iedere oplading gaat 35 % van het bedrag naar de afbetaling van de schuld, maar ook als u niet oplaadt, loopt de afbetaling verder.

Kostprijs

De activatie van Prepaid is gratis. Je hebt echter wel een digitale meter nodig om gebruik te maken van deze dienst. Fluvius plaatst de digitale meter gratis.