Gemeente Hooglede

Buitenspeeldag 22 April 2020 - Geannuleerd

Het zijn bijzondere tijden, ook voor het lokale jeugdwerk en jeugdbeleid. Gezien de omstandigheden nam minister van Jeugd Dalle samen met alle Buitenspeel-partners de moeilijke maar enige juiste beslissing om de Buitenspeeldag op woensdag 22 april 2020 te annuleren.

Update 26/03/2020.

Drie dagen na de paasvakantie lijkt ons te vroeg om kinderen op te roepen om massaal buiten te gaan ravotten, zeker als de kans groot is dat de huidige maatregelen nog verlengd zullen worden.

Ook in Hooglede gaan we dus die dag niet massaal naar 't Chringhene. Wel wordt er nog nagedacht over een leuk alternatief voor die dag! Hou dus zeker onze communicatie kanalen in het oog.

Buitenspeeldag

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse Overheid en op woensdag 22 april 2020 wordt die alweer voor de dertiende keer georganiseerd.

Naast Nickelodeon promoten ook Ketnet, Ketnet Junior, Studio100 TV, VTM kids, VTM kids Jr. en Nick Jr. die dag het buitenspelen. Op die dag staken de TV-zenders tussen 13u en 17u hun programma’s en gaan de schermen helemaal op zwart.

Ook in Hooglede gaan we opnieuw buiten spelen op die dag! Door de werken op Speeldomein Zoeber verhuist deze wel uitzonderlijk naar Domein 't Chringhene in Gits.

Om alles goed te laten verlopen vragen wij om Het Chringhene enkel te betreden via de inkom aan de Leenbosstraat. De ingangen via de Gitsevoetweg en het Burgemeester Lievenspad zullen die dag niet beschikbaar zijn.

Op het domein nodigen wij graag ouders uit om een drankje te nuttigen in onze ouderbar.

De buitenspeeldag is een samenwerking tussen de Jeugddienst, Huis Van Het Kind, De Boomgaard, Speelplein Zoeber en Infopunt Trimard.

Deelname is gratis.

Voor kinderen die die dag aansluiten vanuit IBO De Boomgaard vragen wij onderstaande zaken in acht te nemen:

  • IBO De Boomgaard brengt op woensdag 22/04/2020 GEEN kinderen naar nevenactiviteiten!
  • DE KLEUTERS blijven in de Boomgaard en zij spelen leuke buitenspelletjes met de begeleidsters.
  • De kinderen vanaf het 1° leerjaar tot en met het 6° leerjaar mogen mee naar de Buitenspeeldag op Domein ’t Chringhene.
  • Kinderen die vanuit IBO De Boomgaard mee willen met de bus naar de speeldag kunnen hun plaats op de bus reserveren door een email te sturen naar deboomgaard@hooglede.be Dit kan tot en met vrijdag 27/04/2020, de plaatsen op de bus zijn natuurlijk beperkt!
  • De bus in de Boomgaard in Hooglede en St. Jozef vertrekt om 12u45. Daarom moeten alle kinderen die meegaan naar de speeldag en ingeschreven zijn, om 12u30 stipt aanwezig zijn in de opvang.
  • Vanuit de locatie Gits gaan wij te voet naar Domein ’t Chringhene.
  • Wij zijn terug in de opvang ten laatste om 18u00. De bus vertrekt om 17u00 aan Domein ’t Chringhene.
  • Je mag ook zelf je kind(eren) brengen en/of afhalen op het Domein ’t Chringhene MAAR meldt dit steeds aan het onthaal het Domein ’t Chringhene.
Gepubliceerd op  do 30 jan 2020