Gemeente Hooglede

Buitenspeelkoffer in het vaste uitleenaanbod.

ma 21 nov 2022
Tijdens de paas en zomervakantie konden Hoogleedse kinderen al proeven van de buitenspeelkoffers. Deze werden duidelijk druk bespeeld en positief onthaald. Daarom is het vanaf nu voor iedere Hoogledenaar mogelijk om de buitenspeelkoffer te ontlenen via de webshop van gemeente.

Op die manier hopen we kinderen en gezinnen meer aan te zetten om buiten te spelen. De koffer is een mini-versie van de mobileute, de speelcaravan die sinds 2018 kan ontleend worden. We merkten op dat door de omvang van de mobileute het niet altijd even gemakkelijk was om deze ergens te plaatsen, zeker niet voor iemand die geen oprit had, vandaar dat we dus met deze buitenspeelkoffer proberen in te spelen op deze hindernis.

De buitenspeelkoffer zit tjokvol buitenspeelmateriaal dat geschikt is voor een namiddag of weekendje buitenspeelplezier. Ideaal dus voor een verjaardagsfeestje of een speelnamiddag met vriendjes. Iedereen van 3j tot 12j vindt er zeker iets in terug dat hem of haar kan boeien.

Voorlopig wordt er 1 koffer aangeboden. De bedoeling is dat er op regelmatige basis een evaluatie gebeurt van het aantal verhuringen, de inhoud van de koffer en de feedback van de ontleners. Het is dus zeker niet uitgesloten dat we in de toekomst de inhoud gaan verruimen of het aantal koffers gaan vergroten.

Een ontlening kost je 5€, met Vrije-tijdspas 2.5€. De koffer kan opgehaald worden bij de Jeugddienst in het Huis van het kind tijdens de openingsuren. De koffer meet 80 x 46 x 33,5 cm ((L x Br x H)

Meer info is terug te vinden op www.hooglede.be/buitenspeelkoffers