Gemeente Hooglede

De lijn - subsidiereglement

Het gemeentebestuur van Hooglede ondersteunt het gebruik van duurzame vervoersmiddelen. Daarom geeft het gemeentebestuur een financiële tegemoetkoming bij aankoop van een BuzzyPazz van De Lijn.

Voor wie

De BuzzyPazz is het abonnement voor jongeren tot en met 24 jaar. Het abonnement is onbeperkt geldig op het volledig aanbod van De Lijn in Vlaanderen. Het kan dus niet alleen gebruikt worden voor woon-school verplaatsingen, maar ook voor verplaatsingen in de vrije tijd of naar andere bestemmingen.

Procedure

Bij aankoop van een BuzzyPazz krijgt u 25% korting op de normale prijs. Deze korting, betaald door de gemeente Hooglede, wordt automatisch toegekend bij de Lijn.

 

Bij gezinskorting

Wilt u van de gezinskorting genieten? Dan moet u De Lijn een recent attest van gezinssamenstelling (maximaal 3 maanden oud) bezorgen. U kunt dit verkrijgen bij de dienst Bevolking van uw gemeente of online via de toepassing Mijn Dossier. Als gezin beschouwt De Lijn alle gezinsleden die officieel op hetzelfde adres wonen. 

U hoeft De Lijn geen attest van gezinssamenstelling te bezorgen als u uw abonnement online koopt. Opgelet: wanneer u van gezinskorting wil genieten en uw abonnementen online koopt, dan moet u alle abonnementen in een keer bestellen. Alleen dan wordt de gezinskorting verrekend. 

Als u nadien nog een abonnement wil aanvragen en van de juiste gezinskorting wil genieten, moet u uw aanvraag doen in een Lijnwinkel of via de dienst Abonnementen. U moet De Lijn in beide gevallen wel een attest van gezinssamenstelling bezorgen.

Bij gezinskorting in co-ouderschap

Sinds 1 juli 2008 hebben ook gezinnen in co-ouderschap recht op gezinskorting op de Buzzy Pazz. Dat betekent dat u, als aanvrager, Buzzy Pazzen met gezinskorting kunt kopen voor alle kinderen die bij u gedomicilieerd zijn (klassieke toepassing van gezinskorting) én voor uw eigen ‘natuurlijke’ kinderen die niet bij u gedomicilieerd zijn.

Voor de aanvraag van Buzzy Pazzen met gezinskorting in geval van co-ouderschap, moet u de volgende documenten hebben: 
 • een aanvraagformulier Buzzy Pazz 
 • een attest van gezinssamenstelling (kinderen in uw gezin) 
 • een geboorteakte, adoptiebewijs of ‘bewijs van erkenning’ van uw natuurlijke kinderen die niet bij u gedomicilieerd zijn, samen met de correcte adresgegevens van deze kinderen.

Kostprijs

De buzzy pass voor 1 maand: 31 euro

 • 25% gemeentebestuur Hooglede: 7.75 euro 
 • 75% zelf te betalen: 23.25 euro

De buzzy pass voor 3 maanden: 77 euro

 • 25% gemeentebestuur Hooglede: 19.25 euro 
 • 75% zelf te betalen: 57.75 euro

De buzzy pass voor 12 maanden: 209 euro

 • 25% gemeentebestuur Hooglede: 52.25 euro 
 • 75% zelf te betalen: 156.75 euro

 

Daarnaast biedt De Lijn een gezinskorting aan van 20%.

 • Op het tweede en volgende abonnementen binnen eenzelfde gezin wordt 20% korting toegekend indien de abonnementen een geldigheidsperiode van 1 maand of 3 maanden hebben.
 • Bij abonnementen met een geldigheidsperiode van 1 jaar wordt op het twee abonnement 20% korting toegekend en het derde en volgende kosten slechts € 52.