Gemeente Hooglede

Digicursussen

Digicursussen voor beginners

Volwassenonderwijs Creo komt langs in het Lokaal dienstencentrum Zonder Zulle met enkele uitgebreide cursussen voor beginners. Ben je (nog) niet goed vertrouwd met deze toestellen, dan kan je aansluiten op één van onze beginnerscursussen. De lesgevers volgen het tempo van de cursisten. Ze nemen de tijd om alles rustig uit te leggen en herhalen elke week voldoende, zodat iedereen goed kan volgen. Deze cursussen bevatten telkens 16 lessen en vinden plaats in de kleine zaal in het lokaal dienstencentrum.

Voor inschrijving kom je langs in het Lokaal dienstencentrum. Breng zeker ook je rijksregisternummer mee. Je kan de cursus meteen betalen, cash of met bancontact.

Starten met computer

Een cursus voor mensen die graag de eerste stappen zetten in de wereld van de computer. Stap voor stap leren we de basis. Er is geen voorkennis vereist. Creo brengt laptops mee voor de cursisten, maar je mag ook op je eigen laptop werken.

Indien je aankoopadvies wil voor het aankopen van een eigen pc of laptop, kan je bij de leerkracht terecht.

Lesmoment:
elke maandag van 8u30 tot 11u45,
start op 11 september
Kostprijs: € 115

iPhone/iPad (Apple)

Tijdens deze lessenreeks kom je te weten hoe jij je Apple toestel efficiënt kan gebruiken. Alle basisfuncties en apps worden zorgvuldig toegelicht. De eerste lessen behandelen de nodige ‘knoppen-kennis’. Ook mensen die al een beetje kunnen werken met hun iPad / iPhone, maar nog niet alles uit het toestel halen, zijn welkom.

Lesmoment:
elke woensdag van 8u30 tot 11u45,
start op 13 september
Kostprijs: € 115

Smartphone/tablet (Android)

Je hebt een smartphone of tablet, maar wil er beter leren mee werken. In deze reeks verkennen we het toestel en beheren de instellingen. We leren populaire apps gebruiken en zelf installeren. We verbinden het toestel met het internet, werken met agenda, gebruiken van contacten, berichten en mails versturen, kaarten en gps via telefoon, beveiliging van je toestel enz.

Een hele praktische cursus die stap voor stap opbouwt. Basiskennis internet en e-mail is mooi meegenomen maar zeker niet vereist. Je moet over een eigen toestel beschikken om te kunnen deelnemen.

Lesmoment:
elke donderdag van 8u30 tot 11u45
start op 14 september
Kostprijs: € 115

Digicursussen voor gevorderden

Voor wie al wat vertrouwd is met de smartphone en regelmatig foto’s neemt met zijn / haar toestel, bieden we volgende cursussen aan. Deze cursussen worden verzorgd door Creo en vinden plaats in de kleine zaal in het Lokaal dienstencentrum.

Voor inschrijving kom je langs in het Lokaal dienstencentrum. Breng zeker ook je rijksregisternummer mee.
Je kan de cursus meteen betalen, cash of (bij voorkeur) met bancontact.

Beter fotograferen met je smartphone (Android/Apple)

Tegenwoordig worden veel foto’s gemaakt met een smartphone. Maar hoe vaak is dit echt een mooie foto? Door een betere kennis van de techniek en instellingen op de toestel zullen de foto’s beter worden. Er wordt ook info gegeven over compositie, kadrage, werken met het licht, …

Een praktische doe-cursus waarbij we fotograferen in de omgeving, stilstaan bij het organiseren van de beelden op het toestel en op pc/laptop. Ook de nabewerking van foto’s komt aan bod. Instapvoorwaarde: je kan vlot werken met je Apple of Android telefoon.

Lesmoment:
elke dinsdag van 8u30 tot 11u45,
reeks van 16 lessen,
start op 12 september
Kostprijs: € 115

Maak je eigen fotoboek

Staat jouw pc ook vol met vakantiefoto’s of foto’s van het laatste familiefeest en doe je er verder niets mee? Jammer. In deze opleiding leer je een professioneel ogend fotoalbum maken waar je blad per blad ontwerpt en voorziet van je eigen foto’s en tekst. Naast allerlei fotoboeken leer je ook kalenders, wenskaarten of uitnodigingen, fotocollages, posters en andere fotogadgets maken met je eigen foto’s.

Lesmoment:
elke dinsdag van 13u30 tot 16u45,
reeks van 10 lessen, start op 19 september
Kostprijs: € 75

App-café

Alles over Google cloud en leuke apps

De foto’ op jouw smartphone zijn ook ter beschikking op jouw computer. Hoe werkt dat precies? Ook andere documenten kan je makkelijk van je smartphone op je computer plaatsen, en omgekeerd.

Wil je graag meer leren over ‘the cloud” van Google? Dan moet je inschrijven voor deze sessies. Daarnaast bekijken we verder nog enkele interessante en leuke apps.

Je moet al vertrouwd zijn met je eigen smartphone of tablet om deel te nemen aan deze sessies.

Lesmoment:
5 sessies op vrijdagnamiddag van 13u30 tot 16u45,
start op 8 of 29 september
Kostprijs: € 40