Gemeente Hooglede

Digicursussen

We bouwen verder op de cursussen van het najaar ‘23. Wie wil inschrijven, komt langs in het Lokaal dienstencentrum. Breng zeker je rijksregisternummer mee. Je kan de cursus meteen betalen, cash of met bancontact.

iPhone/iPad (Apple)

Tijdens deze lessenreeks kom je te weten hoe jij je Apple toestel efficiënt kan gebruiken. Alle basisfuncties en apps worden zorgvuldig toegelicht. De eerste lessen behandelen de nodige ‘knoppen-kennis’. Ook mensen die al een beetje kunnen werken met hun iPad / iPhone, maar nog niet alles uit het toestel halen, zijn welkom.

Lesmoment: elke maandag van 13u30 tot 16u45
De reeks omvat 16 lessen en start op 29 januari
Kostprijs: € 115

Maak je eigen fotoboek

Staat jouw pc ook vol met vakantiefoto’s of foto’s van het laatste familiefeest, en blijft dit meestal beperkt tot het inladen van de foto’s? Dan is deze opleiding iets voor jou. In deze module leer je een professioneel ogend fotoalbum maken waar je blad per blad ontwerpt en voorziet van je eigen foto’s en ev. tekst. Naast allerlei fotoboeken leer je ook kalenders, wenskaarten of uitnodigingen, fotocollages, posters, canvassen, en andere fotogadgets ontwerpen met eigen foto’s.

Voor deze lessenreeks wordt verwacht dat je met de pc overweg kan.

Lesmoment: elke dinsdagvoormiddag van 8u30 tot 11u45
De reeks omvat 10 lessen en start op dinsdag 30 januari
Kostprijs € 75

Smartphone voor beginners – deel 2

Je hebt reeds de basiskennis van werken met een smartphone of tablet onder de knie? Nu gaan we thematisch verder. Leer werken met nuttige apps rond reizen, wandelen en fietsen, winkelen, muziek, TV en radio. Kortom voor iedereen zitten er wel handige applicaties tussen die bruikbaar zijn in een toestel dat je overal meehebt… 

Je kan de smartphone in veel situaties gebruiken. Voor een groot deel vervangt het zelfs de computer in huis. Deze module is niet moeilijker dat de basismodule maar we doen gewoon verder. Uiteraard zal je niet alle apps gebruiken die we zien in de les maar je weet dan tenminste wat er bestaat. Wie weet gebruik je het toch binnen hier en enkele maanden? 

Lesmoment: elke donderdagvoormiddag van 8u30 tot 12u30
De reeks omvat 16 lessen en start op donderdag 1 februari
Kostprijs: € 115

Computer voor beginners – deel 2

‘Starten met de computer – deel 2’ is een vervolgcursus op de cursus Starten met de computer - deel 1. Hier leert men werken met de verkenner, USB-sticks, een microsoft-account aanmaken, mailen, Windows apps, het configuratiescherm, beveiligen van de PC. De lessen worden gegeven aan de hand van Windows 11.

Je kan je eigen laptop meebrengen of gebruik maken van een toestel van Creo.

Lesmoment: elke vrijdag van 8u30 tot 11u45
De reeks omvat 16 lessen en start op 2 februari
Kostprijs: € 115

App-café: Transport en media

In deze korte sessie van 5 lessen maak je kennis met tal van apps voor transport zoals gps, nmbs en de lijn, fiets- en wandelknooppunten, ... Als tweede thema staan we stil bij apps voor media zoals radio, vtmgo, vrt max, shazam, ... Deze reeks is zowel geschikt voor gebruikers van Apple iPhone als Android smartphone.

Je moet al vertrouwd zijn met je eigen smartphone of tablet om deel te nemen aan deze sessies.

Deze reeks werd reeds aangeboden in het najaar van 2022, maar gezien de interesse in deze onderwerpen wordt deze nogmaals ingepland.

Lesmoment: Er zijn 5 sessies voorzien, telkens op vrijdagnamiddag van 13u30 tot 16u45
Data: 02/02, 09/02, 23/02, 01/03, 08,03
Kostprijs: € 40