Gemeente Hooglede

Digidokter: backup van je gegevens? Ja, natuurlijk!

Op zaterdag 12 januari, van 10u tot 12u, kan u in Infopunt Trimard terecht voor een laagdrempelige les in het kader van de digidokter.

Spijt komt altijd te laat. Iedereen kent het verhaal van de gecrashte harddisk. Van de gestolen laptop. Van de smartphone in het toilet. Maar als je de mensen vraagt of zij ergens een reservekopie van hun data hebben, dan is het antwoord vrijwel altijd nee. Voor goed verdwenen zijn de gegevens: foto’s, video's, documenten, e-mails, contactpersonen, telefoonnummers.

In deze demo gaan we eerst na waar je bestanden en mappen zich zoal kunnen bevinden: harde schijven, geheugenkaartjes, USB-sticks, mediaspeler, NAS, optische media (CD/DVD/Blu-ray), of ergens bij een cloudopslagdienst. We maken de oefening voor PC's, laptops maar ook voor tablets en smartphones.

Daarna behandelen we de meest elementaire backup-maatregel: zorgen dat je belangrijkste gegevens op minstens 2 opslagplaatsen bewaard worden. Dat kan door geregeld manueel te kopiëren, of automatisch met behulp van cloudsynchronisatiediensten.

Tenslotte stippen we de mogelijkheid aan van volwaardige - maar complexere - backup-methodesop Windows 10 en Android. We leggen ook het onderscheid uit tussen backups (jouw persoonlijke data) en systeemherstel.

Zaterdag 12 januari 2019 10:00 – 12:00
Infopunt Trimard, Marktplaats 24, 8830 Hooglede

€ 5
Inschrijven 

Gepubliceerd op  za 12 jan 2019