Gemeente Hooglede

Hoe hou ik Facebook interessant en leuk?

Ja, het klopt dat mensen op Facebook vaak een overdreven positief (of ronduit misleidend) beeld van zichzelf ophangen. En dat je daar moedeloos of geïrriteerd van kunt raken. Maar je hebt als gebruiker wel degelijk instrumenten in handen om jouw Facebook-nieuwsoverzicht relevanter en plezanter te maken.

In deze sessie bekijken we de enorme bedrijvigheid op Facebook door een positieve bril. Een kleine helft van alle Belgen bezoekt Facebook dagelijks, en ze doen dat heus niet altijd om zich te vergapen aan baby's, huisdieren of maaltijden.

Ten eerste kan je Facebook ook gebruiken als 'nieuws-aggregator'. Zowat elke nieuwssite, elke organisatie, elke publieke figuur, elke blogger kan je volgen op Facebook. Je stelt zo je eigen digitale krant samen, veel meer toegespitst op jouw interesses en niet afhankelijk van 'redactionele willekeur'. Ten tweede kan je op Facebook ook (beschaafd) in conversatie gaan, niet alleen met 'vrienden' maar ook met buurtgenoten, zielsverwanten, gelijkgestemden. Ten derde leer je op Facebook soms initiatieven kennen waarvan je het bestaan niet had kunnen vermoeden. Zoals daar zijn: buurtfeesten, repair café's, rommelmarkten, tweedehands-markten, geefpleinen, actiegroepen, etc. Zo neem je poolshoogte van de samenleving, een samenleving waar online en offline meer en meer in elkaar vervloeien.

Zaterdag 7 december 2019 10:00 – 12:00
Infopunt Trimard, Marktplaats 24, 8830 Hooglede

€ 5
Inschrijven