Gemeente Hooglede

Een dier? Eerst denken, dan doen!

wo 22 dec 2021
De campagne 'Doordacht' benadrukt het belang van een doordachte beslissing wanneer je een dier in huis haalt. Vermijd dat je droom een nachtmerrie wordt, zowel voor jou als voor het dier, omdat je niet aan alles hebt gedacht.

Een nieuw dier in huis?
Doe het doordacht.

Een nieuw dier in huis zorgt ongetwijfeld voor bijzonder mooie momenten. Tenminste, als je vooraf grondig nadenkt over de aankoop of adoptie ervan. Want een huisdier is niet altijd een cadeau. Maar wie zich eerst goed informeert, mag rekenen op veel liefde en vriendschap.
 
WAAROM WIL JE EEN DIER IN HUIS HALEN?
 
Vaak wordt een dier in huis gehaald voor de kinderen. Maar besef dat ook jij over de nodige tijd moet beschikken, niet alleen voor het dier maar ook voor je gezin. Als ouder ben je mee verantwoordelijk voor het dier en draag je er mee zorg voor. Hou er rekening mee dat sommige dieren helemaal niet geschikt zijn voor kinderen. Een klassiek voorbeeld is het konijn. Het ziet er schattig uit maar knuffelt helemaal niet graag. Ook de aanschaf van een dier, een aquarium of vogelkooi om uw interieur op te smukken, is geen goed motief. Een mooi aquarium vraagt onderhoud en tijd. En uit een vogelkooi vallen er geregeld zaadjes of veren.

En als je relatie net is afgesprongen, heb je misschien nood aan gezelschap. Maar ook dat is geen goede reden om een hond of kat in huis te halen.

Meer info