Gemeente Hooglede

Erfgoeddag? Beestig!

di 14 mrt 2023
Met het thema ‘Beestig erfgoed’ op Erfgoeddag, laten we in Hooglede het beest in ons los op zondag 23 april 2023. 'Op hazenpad' is een nieuwe kindvriendelijke wandeling doorheen centrum Hooglede met street art, luisterverhalen, poëzie en leuke zoektocht. Ook in Gits kan je deelnemen aan Erfgoeddag.

Op hazenpad

Beestige wandelroute doorheen centrum Hooglede 

De dierensprookjes van Om. K. de Laey bracht inspiratie voor een nieuwe kunst- en wandelroute doorheen het centrum van Hooglede. Op Erfgoeddag wordt deze nieuwe route gelanceerd. Langsheen de route zal je prachtige dierentekeningen van de Vlaamse streetartkunstenaar DZIA op enkele buitengevels kunnen bewonderen. Bij elke tussenstop op de route is er een luisterverhaal, een gedicht, … op maat voor alle leeftijden, uitgewerkt door Kruimeldief, geïnspireerd op het werk van Om. K. de Laey.

Kinderen kunnen die dag ook deelnemen aan een gratis beestige workshop in Trimard. Maak je favoriete vingerpop van de hoofdfiguren uit het verhaal.

Benieuwd naar deze artiesten?

Organisatie en start locatie:

Trimard (erfgoed), Marktplaats 24, 8830 Hooglede
051 26 38 14, annelies.catteeuw@hooglede.be
Zondag 23 april 2023, doorlopend van 14 - 17 uur

Dieren in de kerk?!

Wat in de zestiende eeuw een normale zaak was, vind je nu niet meer terug: dieren in de kerk! Toch ontdekten erfgoedcel TERF en enkele enthousiaste vrijwilligers via hun inventarisatie van
de Sint-Jacob de Meerdere kerk in Gits heel wat dieren. Meer bepaald in de symboliek van het aanwezig religieus erfgoed van de kerk.

Benieuwd welke dieren en waarvoor ze staan?
Laat je rondleiden langs een beestig parcours!

Organisatie en locatie:

TERF i.s.m. kerkfabriek Gits en Heemkundige Kring Aubert-Tillo Van Biervliet
St.-Jacob de Meerdere kerk, Marktplaats Gits

Meer beestige activiteiten?

Er zijn 14 Erfgoeddag-activiteiten verspreid over 8 gemeenten van de MidWest BIE-regio.

De regionale brochure is te verkrijgen in Trimard Hooglede. Het programma is ook online te raadplegen via www.midwest.be.