Gemeente Hooglede

EXPO Roeselare zal dienst doen als vaccinatiecentrum voor onze gemeente

De 7 gemeenten in de regio Midden West-Vlaanderen kozen samen voor één vaccinatiecentrum in Expo Roeselare. Het centrum zal 8 tot 14 uren per dag open zijn en dit 7 op 7.

Het vaccinatiecentrum zal klaar zijn op 1 februari. Na een testperiode van 2 weken is het dan operationeel op 15 februari, wanneer er wordt gestart met de vaccinatiefase 1b. 

Vaccin mobiliteitsplan

De gemeenten werken momenteel een 'vaccin mobiliteitsplan' uit zodat wie minder mobiel is, zich ook makkelijk naar Expo Roeselare kan verplaatsen. Daarin kan thuis vaccineren, in samenspraak met de huisarts, een eventuele oplossing bieden.

Hoe verloopt de vaccinatie?

Iedereen ontvangt van de Vlaamse overheid een uitnodiging om zich vrijwillig te laten vaccineren. Op de uitnodiging zal vermeld staan in welk vaccinatiecentrum je dient aan te bieden.

In elk vaccinatiecentrum zullen er verschillende vaccinatielijnen worden uitgewerkt. Per vaccinatielijn zal één type vaccin toegediend worden, goed voor 20 à 25 inentingen per uur. 

Hoe werkt het concreet?

  1. Meld je aan bij het onthaal. Een onthaalmedewerker zal je identiteitsgegevens controleren en brengt je naar de registratie.
  2. Daar geeft een verpleegkundige je info over het vaccin en zal de medische voorgeschiedenis en gezondheidstoestand overlopen worden. Je krijgt er ook een afspraak voor de tweede inenting.
  3. Daarna ga je naar de vaccinatieruimte waar een verpleegkundige je vaccineert. Na de vaccinatie mag je een kwartiertje rusten in de wachtruimte onder toezicht van een arts.
Gepubliceerd op  vr 15 jan 2021