Gemeente Hooglede

Extra coronasubsidie voor verenigingen

Alle verenigingen die verbonden zijn aan een gemeentelijke adviesraad krijgen een extra coronapremie, het bedrag is gebaseerd op hun werking in 2019.

Dat deze corona-periode ook voor de verenigingen een streep door de rekening is, is duidelijk.

Meer dan ooit hebben we de verenigingen nodig, zij creëren een verbondenheid die noodzakelijk is voor iedere gemeenschap.

Maar veel verenigingen zien heel wat inkomsten verdwijnen. Denken we maar aan de vele activiteiten die ze organiseren om wat geld in het laatje te brengen. En aan de sponsoring die ze binnenhalen.

Door de verenigingen een extra toelage te geven willen we hen ten eerste helpen om deze periode te overbruggen, maar willen we ten tweede ook de vele sponsorende bedrijven wat verlichten. Door de extra toelage kunnen verenigingen de al fel geplaagde bedrijven en handelaars dit jaar wat sparen.

Iedere vereniging zal in 2020 een extra toelage krijgen op basis van het subsidiebedrag dat ze hebben ontvangen voor hun werking in 2019.

Daarnaast beslist de gemeenteraad om de periodieke huurtarieven en sportkaarten, die verenigingen betalen voor gebruik van de gemeentelijke zalen, pro rata te verrekenen. Dat wil zeggen dat ze in 2021 kunnen huren aan de helft van de prijs. (Let wel, dit gaat enkel over de periodieke huurtarieven, niet de eenmalige.)

Gepubliceerd op  di 15 dec 2020