Gemeente Hooglede

Fietsroute Hans Christersen Bonde

24 kunstwerken verspreid over de Westhoek brengen verdwenen sporen uit de Eerste Wereldoorlog weer tot leven. Eén van de kunstwerken staat op de verdwenen Duitse begraafplaats Ehrenfriedhof Hooglede West nr. 153. Ontdek de nieuwe fietsroutes langsheen deze kunstwerken.
 
24 kunstwerken verspreid over de Westhoek staan op plaatsen waar een goeie 100 jaar geleden gesneuvelden lagen begraven, waar gewonden werden verzorgd of waar tramsporen liepen om de soldaten te bevoorraden.

Eén van de kunstwerken - 'La Passerelle' - staat aan 't Hoge (Hogestraat) in Hooglede op de verdwenen Duitse begraafplaats Ehrenfriedhof Hooglede West nr. 153.
Ze is van de hand van kunstenaarscollectief Natural Living (Jean-Louis Muller), Fer-Unique en Philou – art op shaping wood,


Er zijn 6 fietstochten uitgewerkt die langs de landschapskunstwerken passeren en elkaar verbinden. Zo wordt het verhaal van het onzichtbaar landschap opnieuw zichtbaar gemaakt. De fietsroute die in Hooglede passeert, is gratis te verkrijgen in Vrijetijdpunt Trimard. De fietsroute heet de 'Hans Christersen Bonde' – fietsroute (47,1 km) en omvat ook Staden en Houthulst. De route is ook te volgen via de FARO ErfgoedApp.

Download hier de kaart