Gemeente Hooglede

Filmavond CLEO

Donderdag 29 oktober om 20 uur in De Gulden Zonne - Een langspeeldebuut van Belgische filmregisseur Eva Cools. Met muziek van Mauro Pawlowski en Dirk Brossé en een prachtige vertolking van het hoofdpersonage Cleo door Anna Franziska Jäger (dochter van Anna Teresa De Keersmaeker).

Cleo (17) overleeft een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener. Cleo zoekt troost in haar pianospel en de muziek van Rachmaninov, maar ook bij de mysterieuze Leos… Bij hem vindt ze afleiding en affectie, wellicht door de stilte en de zwijgzaamheid die hij uitstraalt die zo in tegenstelling staan met de koortsachtigheid van haar leven en de heksenketel in haar hoofd.

De diversiteit in de muziek (Mauro Pawlowski, Rachmaninov, Dirk Brossé) geeft gestalte aan de tegenstrijdige gevoelswereld van Cleo. Hiervoor wist regisseur Eva Cools componist Dirk Brossé te overtuigen om samen met een symfonisch orkest het Tweede Pianoconcerto van Rachmaninov te vertolken.
De vertolking van Cleo door Anna Franziska Jäger (dochter van Anna Teresa De Keersmaeker) geeft de figuur de nodige psychologische diepgang en bezorgt de poëtische gelaagdheid.
Een langspeeldebuut om u tegen te zeggen.

België 2019 - Regie: Eva Cools - Met: Anna Franziska Jäger, Roy Aernouts, Natali Broods, Yolande Moreau

Filmavond i.s.m. 11.11.11 Hooglede-Gits en Welzijnsschakels.

Donderdag 29 oktober om 20 uur
De Gulden Zonne, Marktplaats 6 Hooglede
Tickets: https://webshop.hooglede.be of Infopunt Trimard (Marktplaats 24 Hooglede)

Gepubliceerd op  do 17 sep 2020