Gemeente Hooglede

Geluidsmuur JOC De Prik moet geluidsoverlast verder beperken

ma 16 jan 2023
In functie van het actieplan omtrent de geluidsbeperkende maatregelen in JOC De Prik werd er deze week een geluidsmuur van het bedrijf Acoustic Projects opgericht.

Het oprichten van de muur past in het breder kader rond geluidsbeperking op en rond onze jeugdsites, waar o.a. ook de eerder al voltooide aanpassingswerken aan Zaal Den Akker bijhoren.

Hoewel de klachten de voorbije jaren eerder beperkt waren rond geluidsoverlast bij JOC De Prik was deze investering toch noodzakelijk. Net naast de Atlantahal en het jeugdhuis is ondertussen immers een nieuwe verkaveling gebouwd en ook de komende jaren zal in de brede buurt extra woongelegenheid komen.

Na een eerste onderzoek bleek dat een oplossing binnen in het jeugdhuis geen soelaas zou bieden en teveel ruimte zou innemen. Daarom werd er voor een externe oplossing gekozen. De geluidsmuur zorgt ervoor dat het JOC binnen geen plek verliest en dat ze hun activiteiten in een vertrouwd kader kunnen blijven verder zetten. In samenwerking met de vorige en huidige kern van het jeugdhuis werd er ook gekozen voor een doorzichtige “glazen” band zodat er een mooie inkijk blijft op hun terras. Op hun vraag werd er ook elektriciteit in de muur voorzien. Zo kregen ze enkele bijkomende faciliteiten om hun terras optimaal te benutten.

Met meer dan 130 leden is het JOC de grootste van onze jeugdhuizen in de gemeente. Een teken dat de jongeren het JOC als de ideale uitgaansplek zien in hun eigen gemeente. Het zou jammer zijn om de uitlaatklep van velen te beperken in aantal feesten of activiteiten omdat er problemen zijn rond het geluid. Op deze manier hopen we hen verder te ondersteunen en ondertussen de goede band met de buren te blijven behouden.