Gemeente Hooglede

Haal een filmfestival in huis!

Dankzij jouw bibliotheek krijg je gratis toegang tot de online video on demand catalogus van Dalton.be. Ontdek er de beste documentaires, kortfilms, langspeelfilms, films voor kinderen, animatiefilms en wereldcinema.

Hoe gaat het precies in z'n werk? Volg de handleiding voor filmstreaming via de bibliotheek onderaan deze pagina (Bijlagen).

Meer over het project

Begin 2018 gingen Dalton Distribution, Cultuurconnect en de bibliotheken van Antwerpen, Leuven, Turnhout, Brugge en BRoeRe (het samenwerkingsverband waar ook Hooglede deel van uitmaakt) samen in zee om het pilootproject ‘filmstreaming via de bibliotheek’ op te starten.

Via dit project breiden de bibliotheken de huidige dvd-collectie uit met een streamingaanbod. Zo wil de bib via streaming een bredere collectie aanbieden, want niet alle films verschijnen nog op dvd. Het project betekent een verrijking van de klassieke fysieke dvd-collectie in de bibliotheken.

Met dit filmstreamingproject willen de bibliotheken kwaliteitsvolle (Vlaamse) films via streaming toegankelijk maken voor bibliotheekgebruikers: digitaal, van thuis uit, op mobiele toestellen... Op die manier wil de bib ook een alternatief bieden op de grote streamingdiensten die een meer commerciële content aanbieden. 

Het aanbod wordt wekelijks aangevuld met nieuwe titels. Zo rol je thuis het hele jaar door de rode loper uit en haal je via je laptop, mobiele telefoon, smart TV of tablet zelf een filmfestival in huis. 

Het video on demand platform Dalton.be is een project van filmdistributeur Dalton Distribution. Dalton Distribution is op haar beurt is één van de talrijke projecten van filmorganisatie Fonk vzw. Je kan Fonk kennen van Cinema ZED in Leuven, het Kortfilmfestival Leuven of documentaire filmfestival DOCVILLE. Fonk wordt ondersteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Gepubliceerd op  do 26 apr 2018