Gemeente Hooglede

Helemaal Groen!

Het gemeentebestuur engageert zich om de CO2-uitstoot met 40% te reduceren tegen 2030. Daarnaast willen we ons ook aanpassen aan de klimaatverandering. In 2021 zet Hooglede extra in op vergroening van de gemeente. Elke maand wordt een groenelement extra in de kijker geplaatst.

Het gemeentebestuur van Hooglede start een vergroeningsproject, dat de natuur een duwtje moet geven. We hebben reeds veel groen in de gemeente, maar het kan altijd beter. Vandaar de stimulans voor landschapszorg. We streven naar 8830 groenacties allerhande.

In januari komt de aanplant van knotwilgen aan bod en een maand later wordt de aanleg van geveltuintjes gestimuleerd. Vervolgens staan er nog heel wat en heel gevarieerde groenacties gepland: van bloembollen en bloemenmengsels, over groendaken en eetbare planten tot een groepsaankoop van (fruit)bomen en bijenvriendelijke struiken.

Of je nu beschikt over een terras, een kleine of een grote tuin, zicht op openbaar domein…. Er is voor elk wat wils! Op naar een groen 2021!

Januari: Knotwilg zoekt landschap!

Gepubliceerd op  do 07 jan 2021