Gemeente Hooglede

Hooglede lanceert de app 'My local job'

ma 23 jan 2023
Werkgevers uit Hooglede en werkzoekenden kunnen elkaar voortaan op een eenvoudige en laagdrempelige manier vinden. Naast het lokaal kopen, willen we ook inzetten op lokaal werken.

Het is algemeen geweten dat er op de arbeidsmarkt een spanning zit tussen de vele vacatures en het beperkt aantal werkzoekenden, zeker in West-Vlaanderen. Bedrijven vinden amper mensen voor hun openstaande vacatures. We spreken niet enkel over de kmo’s, maar ook over lokale handelszaken zoals bakkers, slagers of horecazaken.

Om werkgevers en werkzoekenden samen te brengen, lanceert de gemeente de app My Local Job.

Solliciteren door te swipen

Op basis van een aantal geselecteerde filters krijgt de werkzoekende snel een overzicht van de jobs die voor hem/haar interessant kunnen zijn. En door eenvoudig te swipen kan de werkzoekende zich kandidaat stellen. Je kan de app My Local Job de ‘Tinder van de arbeidsmarkt’ noemen.

De werkgever krijgt dadelijk een melding op de app dat er zich een kandidaat aandient. Alle relevante gegevens van de werkzoekende zijn raadpleegbaar en met een druk op het telefoonnummer kan de werkgever de kandidaat contacteren voor een gesprek of aanwerving.

Laagdrempelig

Met deze app willen we niet alleen werkgevers en werkzoekenden samen brengen, we willen ook mee de ommekeer van de huidige, klassieke wervingsprocedure faciliteren. Geen mails, maar dadelijk een gesprek als eerste communicatie.

Recht toe, recht aan; we laten de werkzoekenden kennismaken met de vele jobs in de buurt. Via een ‘swipe’ stelt de werkzoekende zich eenvoudig kandidaat. En die wordt dan gecontacteerd door de werkgever. De drempel tot de arbeidsmarkt wordt tot een minimum herleid.

Voor werkgevers is het een real-time platform om langdurige tewerkstelling, maar evenzeer om zeer korte tewerkstelling makkelijk bekend te maken, in alle contractuele vrijheid. De werkgever heeft immers de vrijheid om een contract aan te bieden op interimbasis, of een contract via eigen payroll.

De app My Local Job brengt werkzoekenden en werkgevers, maar ook vrijwilligers en organisaties/verenigingen samen op een zeer eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier.

My Local Job richt zich immers niet alleen op betaalde arbeid en vaste jobs. ‘Werk’ wordt gezien in zijn meest brede vorm:

  • Voor werkgevers en verenigingen/organisaties/vzw’s
  • Voor studenten, flexi-jobs, vaste contracten, stagiairs, tewerkstelling vanuit sociale economie, zelfstandigen en vrijwilligers

Op het platform www.mylocaljob.be staat er ook relevante juridische informatie rond tewerkstelling en arbeidsstatuten.

Voor elke werkzoekende of vrijwilliger is de app sowieso gratis. Door deze raamovereenkomst maken we de dienstverlening en ondersteuning via deze app ook voor alle werkaanbieders op de gemeente gratis.