Gemeente Hooglede

Houd mei plasticvrij ... en win!

Nog de hele maand krijg je overal tips over hoe je in je eigen leefwereld met enkele simpele ingrepen of nieuwe nuttige gewoontes overtollig plastic afval kan vermijden. Een aanpak die voor het milieu én jezelf winst oplevert. Een mooie waardebon of andere prijs winnen? Doe de quiz!

Mei rijmt ook in 2019 nog altijd op 'plasticvrij' en met alle wetenschappelijke rapporten rond de plastic soep en de opwarming van de aarde, zijn steeds meer mensen er van overtuigd dat het anders kan en moet. We vergeten het alsmaar minder om die herbruikbare boodschappentas mee te nemen als we naar de winkel gaan en we kiezen vaker voor een herbruikbare drinkfles in plaats van telkens opnieuw een vers flesje te kopen (en dan weer weg te gooien).

Maar ook in heel wat andere gebieden kunnen we nog slimme keuzes maken die de afvalberg en de plastic soep kleiner maken, die zwerfvuil vermijden én die dan vaak nog eens interessant zijn voor de portemonnee ook. Je kan je engagement ook officialiseren door je even te registreren op de website van Mei Plasticvrij.

Doe de quiz en win

Ben je ook gewonnen voor een plasticvrij leven en wil je dat vieren met een mooie prijs? Doe dan mee aan onze wedstrijd en maak kans op een mooie prijs. We zetten nog wat zaken uit ons magazijn in de etalage en dankzij eco webshop Kudzu (bij wie je heel wat fijne alternatieven vindt om quasi compleet plasticvrij door te leven te gaan), mogen we enkele mensen blij maken met een mooie waardebon waarmee ze dat engagement in de praktijk kunnen omzetten.

Opgelet: één deelname per persoon en enkel deelnemers die alle antwoorden correct invullen maken kans op een prijs. Ga dus op zoek naar informatie en informeer je goed. En wie weet ontvang jij dan in juni een leuke verrassing. Deelnemen kan t.e.m. 31 mei 2019, de winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Gepubliceerd op  di 14 mei 2019