Gemeente Hooglede

IBO De Boomgaard blijft (voorlopig) open tijdens paasvakantie

Volgens de richtlijnen van de hogere overheid op dit moment, blijft IBO De Boomgaard open tijdens de paasvakantie.

De maatregelen van de overheid lopen nu tot en met 5 april 2020.

Wij bereiden onze werking voor op het open zijn tijdens de paasvakantie.

Mocht de overheid andere maatregelen opleggen na 5 april, in welke richting ook, dan gaan wij die maatregelen opvolgen.

Mochten er wijzigingen zijn dan kan je dit volgen op onze facebookpagina IBO De Boomgaard of via https://www.hooglede.be/coronavirus

In de strijd tegen het coronavirus staat de gezondheid van de mensen voorop. We doen een oproep aan alle ouders om hun kinderen zo veel als mogelijk thuis op te vangen. Zeker ook zieke kinderen horen niet thuis in de opvang.

IBO De Boomgaard blijft open, voor kinderen van alle ouders voor wie dit nodig is om te kunnen blijven werken, waaronder zeker de ouders die in de essentiële sectoren werken. We denken hierbij uiteraard aan de gezondheidssector, het veiligheidspersoneel of de voedingssector. De Vlaamse overheid wil zo ook voorkomen dat grootouders die tot de risicogroepen behoren hun kleinkinderen opvangen.

We beseffen dat het voor ieder van ons ongewone momenten zijn.

De inschrijvingen voor de paasvakantie waren al gestart vóór de coronacrisis. Daarom zal een medewerker van het Huis van het Kind, de ouders van de ingeschreven kinderen contacteren zodat wij een zicht hebben op het aantal kinderen die in de paasvakantie niet door de ouders kunnen opgevangen worden, mochten de maatregelen van de overheid verlengd worden na 5 april 2020.

De 3 locaties blijven open zodat wij aan de vraag van de overheid kunnen voldoen om geen kinderen nodeloos bij elkaar te brengen.

Gepubliceerd op  do 19 mrt 2020