Gemeente Hooglede

Klaproosvelden

Ook in 2018 werden op verschillende locaties in Vlaanderen klaproosvelden ingezaaid. Ze moeten ons doen stilstaan bij wat 100 jaar geleden gebeurd is en zetten de link tussen oorlog en natuur in de verf.

In het laatste jaar van de herdenkingsperiode "100 jaar Groote Oorlog" willen we hier zelf extra werk van maken en doen ook aan iedereen een warme oproep om deel te nemen aan onze zomerwedstrijd. 

Neem deel aan de zomerwedstrijd: trek langs de bloeiende klaprozen, deel je foto’s en maak zo kans op leuke prijzen!

Heb je een bloeiend klaproosveld of klaproosplekje in het vizier? Tot vrijdag 31 augustus kan je er met je smartphone leuke foto’s van nemen en ze delen op onze web app natuurspotter.be.

Je maakt dan kans op leuke prijzen. Je foto’s komen ook op op deze kaart terecht. Zo kleuren we met zijn allen de open plekken in Vlaanderen vurig rood.

Bekijk deze wedstrijd niet als een echte competitie maar als jouw symbolische bijdrage aan een vredevolle wereld. Een onschuldige hand bepaalt wie de winnaars worden. De eerste plaats ontvangt maandelijks een boeketje bloemen, en dat gedurende één kalenderjaar. De volgende negen ontvangen het boek ‘Sporen van oorlog: archeologie van de Eerste Wereldoorlog’. 

Klaproospartners

In 2017 konden we rekenen op de medewerking van 73 partners die met hun projecten en evenementen een gezamenlijke oppervlakte van 30,5 ha inzaaiden. Ook dit jaar doen we voor een laatste keer een oproep naar steden en gemeenten, vzw’s, scholen, bedrijven en wijkcomités om samen met ons klaprozen in te zaaien om de herinnering aan het einde van de Eerste Wereldoorlog levend te houden. We bezorgen opnieuw gratis klaprooszaad en indien gewenst een ontwerp van het infobord 'In Flanders fields'.

Hoe inschrijven?


Klaproosfietsroutes

Op onze klaproosfietsroutes "West-Vlaamse heuvels" en "Forten, loopgraven en bunkers" maak je kennis met een aantal domeinen en het WOI-patrimonium van het Agentschap voor Natuur en Bos. Je komt ook historische overblijfselen uit WOI tegen die niet tot ons patrimonium behoren. Download hieronder de verschillende folders!

Gepubliceerd op  vr 29 jun 2018