Gemeente Hooglede

De Grote VIJF route

Intro

De Grote Vijf Route is een lusvormige wandelroute van 123 kilometer geïnspireerd op GR-paden en loopt over de gemeenten Houthulst, Hooglede, Langemark-Poelkapelle, Staden en Zonnebeke. In het hart van West-Vlaanderen, op en rond de heuvels die zowel de Leie- als de IJzervlakte van elkaar scheiden, is het wandelplezier nooit veraf.

Bij de aanleg van deze wandelroute werd vooraf gekozen om zo veel mogelijk onverharde paden op te zoeken. Ze brengt je dan ook op unieke plaatsen, ver weg van alle drukte. Stevige wandelschoenen zijn bijgevolg een must.

Je kunt makkelijk zien in welke gemeente je je bevindt aan de kleur van het traject. Bij het overschrijden van de gemeentegrens verandert de kleur. Dit is handig als je wil weten waar je eventueel een overnachting kan boeken of waar je iets kan nuttigen om de innerlijke mens te sterken. Je scant dan de QR-code van dezelfde kleur en je krijgt een overzicht van alle mogelijke logementen en recazaken in de desbetreffende gemeente.

De startplaats

Er is geen specifieke startplaats voorzien. Je stapt in op de route waar je dat wenst. Je kunt voor de volledige 123 km gaan, maar je kunt ook afzonderlijke stukken bewandelen.

De bewegwijzering

De wandelroute is gemarkeerd met blauw en wit gestreepte aanduiding. We volgen hetzelfde principe als bij de GR-routes door Vlaanderen, alleen is de markering in blauw-wit en niet in het gekende rood-wit. Je kunt de route zowel in wijzerzin als in tegenwijzerzin bewandelen.