Gemeente Hooglede

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers vormen de rode draad van het dienstencentrum. Ze bouwen mee de werking uit. Bovendien biedt het engagement de kans om een sociaal netwerk uit te bouwen.

Heb je zin om je schouders onder het LDC te zetten, dan ben je zeker welkom.

Voor welke taken doen we beroep op vrijwilligers?

  • Cafetaria
  • Digi-maten: computer- en gsm/smartphone-assistentie
  • Activiteiten begeleiden: tearoom, crea, wandelen, ...
  • Inrichten van het dienstencentrum
  • Minder Mobiele Centrale
  • Logistieke ondersteuning
  • ...

Als vrijwilliger bepaal je zelf hoe vaak je ter beschikking bent.
Voor het werk dat je opneemt krijg je veel waardering terug. 

Digihelpers

LDC Zonder Zulle zoekt M/V/X met kennis van smartphone, tablet, Iphone, Ipad, Computer, ... om de digitale kloof te verkleinen.
Lang niet iedereen is mee met het digitale verhaal. Wij zoeken digihelpers die anderen op weg helpen op de digitale snelweg. 

Ben jij digitaal vaardig en wil je helpen met digitale ondersteuning? Dan ben jij de geknipte persoon. Je hoeft geen expert te zijn. Ruime basiskennis, geduld en inlevingsvermogen zijn het belangrijkst.

In het LDC Zonder Zulle kunnen inwoners van Hooglede al een tijdje terecht voor individuele hulp bij digitale vragen. Als digi-maat help je hen met het zoeken naar oplossingen voor de vragen en geef je handige tips. In een ongedwongen sfeer stel je de deelnemers op hun gemak bij het gebruik van hun toestel en waarschuw je hen ook voor mogelijke online gevaren.

Spreekt deze vacature je aan en ben je vertrouwd met internet, computer, tablet en smartphone? Vind je het fijn om mensen te helpen, om samen op zoek te gaan naar oplossingen en kan je op een laagdrempelige manier iets uitleggen?

Neem contact op met Evelien Aneca of Evelyn Blontrock van LDC Zonder Zulle. 
051 23 13 03 of zonderzulle@hooglede.be