Gemeente Hooglede

Leerlingen van De Zonnebloem recycleren eigen plastic afval tijdens Afvalreis

Meer dan 300 leerlingen gingen op Afvalreis naar MIROM. Ze ontdekten alles over afval tijdens een interactieve quiz, zagen de kraanman aan het werk, staarden (door een venstertje) in de brandende ovens en gingen zelf aan de slag met afval waar ze tijdens het plastic lab nieuwe voorwerpen mee maakten

Een week lang kwamen 14 klassen uit de regio naar MIROM om er alles te weten te komen over afval én om er ook zelf aan de slag te gaan.

Ze leren er wat afval precies is, komen te weten hoe ze het kunnen vermijden of hergebruiken en waarom we recycleren. Hun kennis wordt ook getest in een interactieve quiz met enkele proefjes én proeverijen. De leerlingen maken ook kennis met het warmtenet, ontmoeten onze kraanman en ontdekken hoe de verbrandingsoven werkt. 

Daarnaast gaan ze ook zélf aan de slag met de machines van het 'plastic lab'. Het plastic afval dat ze zelf verzamelden gaat in een shredder, wordt gesmolten tot een plaat en vervolgens tot een nieuw product gevormd dat ze kunnen meenemen naar huis: een frisbee, een masker, een auto ... De leerlingen maken ook een gsm-houder. 

Een actieve en leerrijke ervaring, voor al dat jonge geweld van het 6de leerjaar en het 1ste middelbaar!

 

Gepubliceerd op  di 14 mei 2019