Gemeente Hooglede

Logo en huisstijl

Waarom een eigen huisstijl?

Waarom roept een gemeente een eigen huisstijl in het leven? Omwille van haar imago of letterlijk ‘beeldvorming’? Haar (h)erkenning? Om een meer efficiënte werking te garanderen? Om op een professionele manier naar buiten te treden? Dat zeker, maar er zijn nog meer redenen.

Een gemeente die volop in beweging is, heeft nood aan een uniforme en consequent toegepaste huisstijl. Dit geldt zeker voor een gemeente als complexe en veelzijdige organisatie. Kortom, voor een gemeente die zich in de toekomst nog meer wil profileren als een ‘open huis’, zowel voor haar inwoners als voor haar bezoekers, is een eigen huisstijl geen overbodige luxe.

Ons logo

logo_hooglede_RGB.jpg  Ons logo is het zichtbare symbool voor alles waar Hooglede voor staat. Het draagt in grote mate bij tot herkenning.
Anderen leren onze gemeente kennen. Het logo helpt ons om de juiste waarden aan de gemeente te verbinden.
We zien grafische elementen en de naam van de gemeente. De grote H verwijst naar Hooglede, de G naar de deelgemeente Gits. De grafische elementen zijn twee driehoeken. Eén boven en één onder de naam van de gemeente. Deze verwijzen naar berg (Hooglede) en dal (Gits). Hooglede is namelijk hoger gelegen dan Gits. 

Logo voor diensten

logo_technische dienst_hooglede_RGB.png  logo_poetsdienst_hooglede_RGB.png  logo_groendienst_hooglede_RGB.png  logo_dienst vrije tijd_hooglede_RGB.png  infopunt trimard.PNG 

De technische dienst, poetsdienst, groendienst en dienst vrije tijd krijgen een apart logo. We willen hen herkenbaar maken. De groendienst en technische dienst moeten zichtbaar zijn in het straatbeeld. De dienst vrije tijd is vaak aanwezig op andere locaties. Ook de poetsdienst beschouwen we als een aparte dienstverlening.
De logo’s zijn zo opgebouwd dat ze verwijzen naar het gemeentelogo. Elk logo krijgt een andere kleur, maar behoudt dezelfde vormgeving.