Gemeente Hooglede

Luisterfietstocht langs de Vrijbosroute

do 01 sep 2022
Langsheen de Vrijbosroute is een luisterfietstocht uitgewerkt met 9 luisterfragmenten van podcastmaker Wim Chielens. De tweede halte gaat uitgebreid over St. Jozef De Geite. Ontdek hoe Omer Karel de Laey misschien wel de Flip Kowlier was van zijn tijd?
?Fietsen op de voormalige spoorlijn tussen Kortemark en Ieper kan je nu met wonderlijke verhalen in de oren. Verhalen over boeren, burgers en soldaten. Over West-Vlamingen en mensen van de andere kant van de wereld. Over seizoensarbeiders, ontmijners en dichters. Wist je dat er een link is tussen de Olympische Spelen in Helsinki en de Vrijbosroute. Weet je hoeveel ton munitie van de Eerste Wereldoorlog nog jaarlijks verwerkt wordt bij DOVO, gelegen aan de voormalige spoorlijn in Houthulst? Je komt het allemaal te weten tijdens deze luisterfietstocht.

Op het traject van Kortemark naar Boezinge, goed voor 20 kilometer over de oude spoorlijn, zijn er 9 luisterfragmenten voorzien. Het eerste fragment zet je op aan het station van Kortemark (Stationsplein 2). Het tweede fragment omvat St. Jozef De Geite. Het laatste fragment beluister je aan het Ledwidge Memorial oorlogsmonument aan de Poezelstraat in Boezinge. 

?Fietsen van Kortemark naar Ieper langs de groene as de Vrijbosroute wordt een heel nieuwe belevenis met deze gratis podcast luisterfietstocht van podcastmaker Wim Chielens. 
 

Ontdek meer