Gemeente Hooglede
16922.png

Maarkedal

Hooglede kan met trots een nieuw verbond voorstellen. We gaan de samenwerking aan met een partnergemeente: Maarkedal in het hart van de Vlaamse Ardennen. We blijven in België, maar we zijn daarom niet minder enthousiast over dit bondgenootschap.

Maar waarom net deze gemeente?

Maarkedal is gelijkaardig aan Hooglede op veel punten. Het is een gezellige gemeente waar mensen nog goeiendag zeggen tegen elkaar op straat. Op gebied van toerisme proberen ze met originele initiatieven hun gemeente in de kijker te zetten, net zoals we dit in Hooglede doen. Het partnerschap is ontstaan uit een vraag naar opportuniteiten voor onze lokale horeca en lokaal toerisme. We kunnen enerzijds tips en ideeën uitwisselen. Anderzijds brengen we elkaars gemeenten in de aandacht op een plaats waar ze misschien niet zo gekend zijn. Concreet wil dit zeggen dat wij de komende weken interessante (toeristische) informatie over Maarkedal blootgeven via Facebook en op onze website en zij ook via hun informatiekanalen. En wie weet, wat brengt de toekomst nog in deze samenwerking.

Maarkedal, dat zijn de Vlaamse Ardennen op hun mooist. Het unieke landschap en de authentieke sfeer beleef je in de dorpen Etikhove, Maarke-Kerkem, Nukerke, Schorisse en Louise-Marie, gelegen tussen Oudenaarde en Ronse in het mooie Oost-Vlaanderen en flirtend met de taalgrens.

De Taaienberg, Eikenberg, Steenbeekdries en Kortekeer zijn maar enkele van onze bekende kuitenbijters die elk voorjaar door duizenden wielrenners bedwongen worden. Maarkedal is hét decor voor de Vlaamse wielerklassiers, de Ronde van Vlaanderen is hier een echte hoogdag. Toegegeven, om met de fiets de heuvels van onze gemeente te trotseren is enige training vereist... Uiteraard is wandelen hier dan ook een graag beoefende vrijetijdsbesteding. De vele landelijke wegen en de adembenemende vergezichten zorgen voor uren wandelplezier. Of wat dacht je van een ritje met de vespa of de huifkar?

Maarkedal moet je beleven! En dat doe je niet in één dag. Je maakt er best meteen een lang weekend of week van. En natuurlijk kan je blijven terugkomen, elke keer weer ontdek je mooie plekjes...

Alle (toeristische) info over Maarkedal vind je hier: www.maarkedal.be/toerisme