Gemeente Hooglede

Maatregelen in wzc Ter Linde

Update 06.01.2021

Afgelopen maandag was een heuglijke dag in Ter Linde. De laatste bewoners op de cohorte hebben deze afdeling mogen verlaten en verblijven terug op hun eigen afdeling in hun eigen kamer. Daarmee kunnen we melden dat we als WZC momenteel “corona-vrij” zijn. Zowel voor de bewoners als voor het personeel geeft dit hoop, hoop op beterschap, hoop op het weerzien van families en vrienden, hoop op een beetje een normaler leven.

Vaccinatiecampagne

Wat ons ook hoop geeft is, het nieuws dat we kunnen vaccineren. Alle bewoners in ons WZC hebben toegestemd om het vaccin te ontvangen. De bewoners krijgen hun eerste vaccin van Pfizer BioNTech op maandag 11 januari in de namiddag. Het vaccin wordt toegediend door onze verpleegkundigen onder toezicht van onze coördinerende arts. 3 weken later, op maandag 1 februari krijgen de bewoners dan hun 2e vaccin toegediend. Dit zal opnieuw in de namiddag zijn.

Wanneer een bewoner ziek is of 14 dagen voor het toedienen van het vaccin ziek is geweest, dan kan op het geplande moment geen vaccin toegediend worden. Voor deze bewoners wordt dan in overleg met de arts beslist wanneer er wel gevaccineerd kan worden. Deze bewoners kunnen dan eventueel gevaccineerd worden samen met de vaccinatieronde van de medewerkers.

Ook het personeel wordt binnenkort gevaccineerd. Vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid is gepland dat personeelsleden van de WZC’s ten vroegste vanaf 25 januari hun vaccin krijgen. De effectieve datum moet nog bevestigd worden door het Agentschap Zorg en Gezondheid. De personeelsleden worden gevaccineerd door de arbeidsgeneeskundige dienst IDEWE.

Bezoekregeling

Voor alle bewoners is er bezoek mogelijk in de babbelboxen.

Gezien de ruimte ter hoogte van de kapel niet meer in gebruik is als cohorte-afdeling, zullen we eerstdaags de babbelboxen terug daar installeren. Zo krijgen meer families de kans om op bezoek te komen. Een afspraak in de babbelbox of voor een videogesprek kan gereserveerd worden via het team Begeleiding Wonen en Leven (BWL) op het nummer 051 26 14 14

We verwachten na de toediening van het 2de vaccin op 1 februari een versoepeling van de bezoekregeling, maar dit hangt af van de richtlijnen van zorg en gezondheid. Wij houden u zeker op de hoogte.

Overzicht met de kleurencodes: