Gemeente Hooglede

Maatregelen in wzc Ter Linde

Vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid kregen wij volgende restricties vanaf 27 maart:

  • Tijdelijke opschorting van de kappersactiviteiten binnen het woonzorgcentrum
  • Tijdelijke opschorting van niet-medische of louter esthetische voetverzorging
  • In de buitenlucht is het toegelaten om met een 4 personen samen te komen, weliswaar op een veilige afstand. Dit naar analogie met wat voor elke burger geldt

Elke bewoner blijft – in overeenstemming met de nationale richtlijnen voor alleenstaanden - 2 nauwe contacten (= knuffelcontacten) hebben, Die contacten kunnen tweewekelijks wisselen en zijn niét samen aanwezig. Wat er wel wijzigt voor het woonzorgcentrum is de wijze waarop de 2 nauwe contacten worden vastgelegd voor 14 dagen. De data met de wisselmomenten vindt u hieronder terug. Wijzigingen van namen kan u steeds in de week voor het wisselmoment melden.

Data wisselmomenten Melding wijziging nauwe contactpersoon
Donderdag 8 april Telefonisch 051 26 14 14 ( tussen 9u – 17u )

of

Mail : terlinde.animatie@hooglede.be

Donderdag 22 april
Donderdag 6 mei
Donderdag 20 mei
Donderdag 27 mei

Indien een bewoner begeleid dient te worden naar een zorgverstrekker, buiten het woonzorgcentrum, dan mag enkel het nauwe contact de bewoner vergezellen.

De belangrijkste punten :

  • Bezoekuren tussen 10u en 21u (uitgezonderd tussen 11u30 – 14u / 17u – 18u wegens de maaltijd – en rustmomenten).
  • Toegang via de hoofdingang : waar u zich registreert en de handen ontsmet. Daarna gaat u rechtstreeks naar de kamer. Tijdens uw verplaatsing binnen het wzc draagt u steeds een chirurgisch mondmasker.
  • De bewoner kan de voorziening verlaten voor maximaal 1 uur bv. voor een wandeling in de buurt. De “nauwe” contactpersoon haalt de bewoner van de kamer, indien niet mogelijk kan een bewoner ook door een personeelslid naar uitgang worden gebracht. Gedurende de buitenwandeling dient het mondmasker steeds gedragen te worden.

Welke maatregelen dien je als bezoeker strikt te volgen?

  • Registratie is verplicht: hiervoor ligt het nodige materiaal aan de ingang. Gelieve dit volledig in te vullen en in de voorziene doos te deponeren.
  • Het is aanbevolen om tijdens het bezoek een chirurgisch mondneusmasker te dragen en het raam te kantelen.
  • U gaat enkel op de kamer van de bewoner, niet in de gezamenlijke leefruimte.
  Bewoners Bezoekers Afdeling
Nauw contact (knuffelcontact) Bewoners kunnen het WZC verlaten. Een wandeling kan buiten kan met 4 personen (bewoner en 3 anderen), mits het respecteren van de veiligheidsmaatregelen:

- Voldoende afstand houden (1,5 meter).

- Dragen van een chirurgisch mondneusmasker in contact met anderen.

Kamerbezoek mogelijk voor 2 geregistreerde bezoekers 

- Het is aanbevolen een vers en proper chirurgisch mondneusmasker tijdens het bezoek te dragen.

- Toegang via de hoofdingang.

- Registreer contactgegevens en ontsmet de handen.

- Hou 1,5 meter afstand.

Alle afdelingen

BELANGRIJKE WIJZIGING IVM HET NASTUREN VAN DE POST

Sinds het begin van de coronacrisis werd alle briefwisseling tav de bewoner kosteloos nagestuurd naar de contactpersoon, die als financiële belangenbehartiger werd opgegeven bij de opname. Vanaf 1 april 2021 wordt de organisatie van de post terug als voorheen. De persoonlijke briefwisseling wordt terug op de kamer, aan het onthaal of in de brievenbussen ( afdeling Avondrood ) gelegd. Indien u verder de post wenst dat de post na 1 april wordt toegestuurd (hiervoor wordt 1€ per brief aangerekend op de verblijfsfactuur van de bewoner), dan kan u telefonisch contact opnemen met Mevr Mayka Reubens op 051 22 66 84.