Gemeente Hooglede

Maatregelen in wzc Ter Linde

Toegang tot WZC Ter Linde

Het registreren aan het onthaal van het WZC blijft verder nodig in het kader van contactonderzoek. Als voorziening moeten we, bij een eventuele uitbraak, de gegevens van de bezoekers kunnen aanleveren.

Belangrijkste punten:

 • Toegang via de hoofdingang: waar u zich registreert en de handen ontsmet. Daarna gaat u rechtstreeks naar de kamer. Tijdens uw verplaatsing binnen het WZC draagt u steeds een chirurgisch mond-neusmasker.
 • Tijdens zorgmomenten of bij het poetsen van de kamer vragen we om de kamer te verlaten en naar de cafetaria of naar buiten te gaan.
 • We vragen om de kortste weg van en naar de kamer te nemen.
 • Bezoek in de leefruimte is niet toegestaan.

 

Bezoek in de cafetaria ( ontmoetingsruimte gelijkvloers)

 • We laten per tafel evenveel mensen toe zoals dit omschreven is in de federale richtlijnen voor de horeca;
 • de cafetaria is open met bediening van 14u tot 17u;
 • alcoholgel is voorzien aan de in- en uitgangen;
 • zowel bewoners en bezoekers dienen een chirurgisch mondneusmaker te dragen bij het verplaatsen in de cafetaria;
 • tafels worden zo opgesteld dat de afstand van minimum 1,5 meter tussen de tafels/groepen, gewaarborgd is;
 • reiniging en ontsmetting van tafels gebeurt door de vrijwilligers die aanwezig zijn in de cafetaria;
 • de bar wordt open gehouden door de vrijwilligers van het WZC Ter Linde. Zij komen langs aan de tafels voor de bediening. Er is geen mogelijkheid tot afhalen van drankjes aan de bar.

 

 

Bezoek op kamer

Er hoeven geen vaste nauwe contacten (zogenaamde knuffelcontacten) meer geregistreerd te worden. Iedereen is welkom om op bezoek te komen, mits het respecteren van de veiligheidsmaatregelen (1,5 meter afstand houden en correct dragen van het chirurgisch mond-neusmasker).

Wegens de beperkte ruimte in de kamers raden we aan om met niet meer dan 2 personen gelijktijdig op kamerbezoek te komen. Buiten of in de cafetaria kunnen meer mensen op een veilige manier samenkomen.

De bezoekuren zijn tussen 10u en 21u, uitgezonderd tijdens de maaltijd- en rustmomenten (11u30 - 14u en 17u - 18u)

Verlaten van het WZC – ontmoeten in buitenlucht

Bewoners zijn vrij om buiten te gaan mits het respecteren van de voorzorgsmaatregelen zoals die gelden buiten de voorziening (federale richtlijnen).

In open lucht, buiten de terreinen van de voorziening, is het toegelaten om met een beperkt aantal personen samen te komen, weliswaar op een veilige afstand. Dit naar analogie met wat voor elke burger geldt, bepaald in de federale richtlijnen.

fotozoektocht

Rita Lepoudre, vrijwilligster, heeft twee fotozoektochten uitgewerkt voor bewoners en hun families. De korte route is 1,2 km, de lange route 4,1 km. Beide zijn volledig rolwagentoegankelijk.

Deze zoektocht is gratis ter beschikking vanaf 9 juni aan in de cafetaria van het WZC. Na afloop mag de oplossing in de cafetaria afgegeven worden, waar een beloning wacht.
Alle antwoordformulieren kunnen tot eind september binnen gebracht worden. In de loop van de maand september volgt nog een extra prijsuitreiking onder alle deelnemers.

Meer informatie over deze fotozoektochten vindt u ook in het Lindenieuws van juni.