Gemeente Hooglede

Missing You - activiteiten rond jong rouwenden

September - Heel wat kinderen en jongeren zijn vrolijk gestart aan het nieuwe schooljaar. 
Voor sommigen is dat echter met een zwaardere rugzak dan voor anderen, omdat ze iemand hebben verloren die hen dierbaar is. 

Voor hen organiseert Missing You creatieve rouwgroepen, ontmoetingsdagen en kampen. 
Onze activiteiten worden begeleid door daarvoor opgeleide vrijwilligers. We zetten in op lotgenotencontact en psycho-educatie en geven kinderen, jongeren en jongvolwassenen de ruimte om hun verhaal te delen en steun en (h)erkenning te vinden bij elkaar. 

Rouwgroepen (6 t.e.m. 30 jaar/verschillende groepen) = 

Maandelijkse bijeenkomst waarbij jong rouwenden de mogelijkheid krijgen om hun verhaal te delen met leeftijdsgenoten en zo steun en erkenning te vinden bij elkaar. 
Kostprijs is gratis.

Inschrijven = https://www.missingyou.be/aanmelden-voor-een-rouwgroep/

Rouwweekend (12 t.e.m. 30 jaar/verschillende groepen) =

Jonge rouwenden ontmoeten er leeftijdgenoten die ook iemand zijn verloren. Samen praten we over de persoon die gemist wordt. Via creatieve workshops worden ervaringen uitgebeeld die moeilijk onder woorden te brengen zijn. Gaat door in Leuven.
Kostprijs = 95 euro 

Inschrijven = https://crejaksie.be/vakanties/rouwweekend-voor-jongeren-jongvolwassenen-missing-you-381/

Ontmoetingsdag (6 t.e.m. 30 jaar / verschillende groepen) = 

Elk jaar organiseert Missing You een ontmoetingsdag. Op deze dag brengen we kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun ouders/netwerk samen. 
Die dag gaan ze, samen met andere jongeren die ook iemand zijn verloren, aan de slag met herinneringen. Gaat door in Antwerpen. 
Kostprijs = 15 euro 

Inschrijven = https://www.missingyou.be/home/ontmoetingsdag-2022/

Jongerencampagne (12 tot20 jaar) = 

Missing You zet dit jaar extra in op jongeren via rolmodellen die een inkijk geven in hun leven na het verlies van een dierbare. Dat is het concept van de campagne 'Sharing = caring' die via Instagram en Facebook wordt gedeeld. De jongeren geven meer inzicht in de impact van rouw en de kracht van delen. 
De getuigenissen, ervaringen en tips van de rolmodellen worden gebundeld in een boek dat vanaf december te koop is in de boekhandel en via de website. 

Volg de campagne via Instagram https://www.instagram.com/missingyouvzw/ of Facebook https://www.facebook.com/MissingYouvzw 

Rouw in de klas (6 tot 12 jaar) = 

Documentairemakers Joren Slaets en Renate Raman maakten een minidocu op het rouwkamp, die ondertussen al op heel wat internationale filmfestivals in de prijzen viel. 'Yaren en de zon' geeft een inkijk in het leven van twee meisjes die iemand dierbaar zijn verloren. 
Je kan de docu bekijken via ket & doc, de kinderdocumentaire reeks van Ketnet. In dit unieke format bekijk je de wereld telkens 15 minuten lang door de ogen van een kind en hun verhalen zijn allemaal waargebeurd. 

Bekijk de docu hier: https://www.missingyou.be/2022/02/18/docu-yaren-en-de-zon/

Of via VRTnu. 

Spel 'Vaar Wel' (13 tot 16 jaar) =

Laagdrempelig educatief spel om met jongeren in dialoog te gaan over rouw en verlies. Ideaal om het thema rouw bespreekbaar te maken in een klasgroep. 
Kostprijs = 45 euro + verzendkosten 

Meer info en bestellen via https://www.missingyou.be/educatief-aanbod/educatief-spel/