Gemeente Hooglede

Nieuwe locatie vaccinatiecentrum Midden West-Vlaanderen gekend

Op 1 oktober keurde de Vlaamse Regering de verlenging van de vaccinatiecentra goed. Op 4 oktober werd een webinar gegeven met de praktische en operationele implicaties van deze beslissing.

Kort samengevat dienen er in onze Eerstelijnszone Midden West-Vlaanderen (Roeselare, Staden, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Ardooie) alle 65-plussers gevaccineerd te worden met hun derde prik tussen eind oktober en Kerstmis.

Per eerstelijnszone dient minstens 1 vaccinatiecentrum open te blijven om deze derde prik toe te dienen. Tot 15 oktober is het vaccinatiecentrum in de Expo Roeselare al sinds februari actief. De locatie in Expo Roeselare dient echter verlaten te worden gezien deze geboekt is voor allerhande evenementen zoals o.a. de jaarbeurs, vakantie- en sportkampen. Daarom wordt uitgeweken naar een nieuwe site, aan dezelfde Diksmuidsesteenweg, maar nu nummer 384 – voorheen Crea Print Group. Deze site combineert de goede bereikbaarheid van de Diksmuidsesteenweg, met voldoende parkeermogelijkheid en voldoende oppervlakte om 4 vaccinatielijnen te realiseren. Hiermee kunnen er 900 vaccins per dag worden geprikt. De bedoeling is om op de nieuwe locatie operationeel te zijn in de week van 23 oktober.

Het callcenter van het vaccinatiecentrum blijft doorlopend open voor vragen en het verplaatsen of bevestigen van afspraken.

Je kan bellen op het nummer 051 27 23 14 tijdens volgende uren:

Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 8 u. tot 16 u.

Op dinsdag en donderdag van 12 u. tot 20 u.

Voor de derde prik word je, net zoals bij de eerste en tweede prik, uitgenodigd per brief of e-mail. De 85-plussers werden al uitgenodigd en worden sinds dit weekend gevaccineerd in het huidige vaccinatiecentrum. De uitnodiging voor 65-plussers voor deze derde prik valt binnenkort in de brievenbus.

De vaccimobiel niet voor derde prik

Voor wie nog geen eerste en/of tweede prik kreeg en nog wil gevaccineerd worden, kan dat doen dankzij het mobiele vaccinatieteam in Roeselare. In oktober houdt de vaccimobiel met een verpleegkundige halt op verschillende plaatsen in de stad. Dit is een laagdrempelige manier om mensen die nog geen prik ontvingen de kans te geven op bescherming tegen het virus.

De komende weken gaat de mobiel nog langs op 3 plekken in de stad. Roeselare koos voor drukbezochte en goed bereikbare plaatsen. Het mobiele team gaat langs op:

  • - De Huisartsenwachtpost in de Hippoliet Spilleboutdreef op zondag 10 oktober en maandag 11 oktober.
  • - De parking van Albert Heijn in Brugsesteenweg op woensdag 13 oktober.
  • - Het plein in de Wallenstraat voor de Wallenparking op donderdag 14 oktober.

Via folders in de bussen, huisartsen, apothekers en buurtwerkers werd de buurt op de hoogte gebracht.

Bij deze vaccimobiel kan je weliswaar niet terecht voor de derde prik. Je moet eerst een uitnodiging voor de derde prik ontvangen.

Gepubliceerd op  zo 10 okt 2021