Gemeente Hooglede

Nieuwe loopomloop doorheen Speelpark Zoeber

Sinds kort bevindt er zich een nieuwe loopomloop op Speelpark Zoeber. Via de vrij toegankelijke loopomloop kunnen sportievelingen rustig een uitgestippeld traject lopen doorheen de site.

Traject

De loopomloop start aan de ingang langs de Oude Rozebekestraat. Van daaruit loop je het traject langs de buitenzijde van de ganse site. Het traject is ca. 600 meter lang en is grotendeels onverhard.

Leuke beleving

Wie wil genieten van een leuk uitzicht in de natuur en spelende kinderen is hier aan het juiste adres. Het traject volgt de uiterste buitenzijde zodanig dat lopers zich ongehinderd kunnen voortbewegen en de vele spelende kinderen aan het werk kunnen zien. Op die manier hebben ze een zicht op het ganse park.

Afwisseling tussen bos en speelelementen

De unieke locatie op Speelpark Zoeber zorgt ervoor dat het traject passeert door het bos en tussen verschillende speelelementen.

Geen bewegwijzering

Er is bewust gekozen om geen bewegwijzering te voorzien. Aan de ingang komt wel een bord met het afgebeelde traject. Het is de bedoeling om de mensen te laten zien dat de kans zich voordoet om er een kort traject te lopen. Het is eenmaal een suggestieroute en geen route die verplicht te volgen is.

Gepubliceerd op  wo 19 mei 2021