Gemeente Hooglede

Schrijf je in om deel te nemen aan de Tiener Techniekacademie (5° en 6° leerjaar)!

Van woensdag 20 januari 2021 tot 8 mei 2021, zal in de gemeente opnieuw een Tiener Techniekacademie georganiseerd worden. Deze erkende STEM-academie is een initiatief van Hogeschool VIVES en het gemeentebestuur voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar.

Op 12 concrete workshops maken kinderen kennis met: voeding, hout, programmeren, metaal/kunststof, elektriciteit en elektronica. Ze gaan ook op bedrijfsbezoek in de gemeente. Er is begeleiding door 2 techniekmentoren.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf zaterdag 5 december. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt €70, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest. Voor het 2e kind van hetzelfde gezin is er €10 korting. 

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in ...? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Tiener Techniekacademie …. ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Aanmelden / inschrijven Tiener Techniekacademie

Partners

Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie altijd bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen. 

Ook mensen met een technische of didactische bagage die interesse hebben om mentor te worden, mogen contact nemen.

Contact

  • Infopunt Trimard, Arnold Vandenbussche, wijzer@hooglede.be - 051 23 13 94
  • Rik Hostyn – wetenschapscommunicator hogeschool VIVES - Coördinator Techniekacademie - rik.hostyn@vives.be - 0496 54 86 34
Gepubliceerd op  di 01 dec 2020