Gemeente Hooglede

Fototentoonstelling 'En route. Onderweg naar beter.' in infopunt Trimard

West-Afrikaanse migratie door het oog van fotograaf Keoma Zec nu te bezichtigen in infopunt Trimard.

In het kader van de campagne trok 11.11.11 samen met fotograaf Keoma Zec naar het West-Afrikaanse land Niger.

Door het land lopen verschillende migratieroutes vanuit West-Afrika. In de Nigerese woestijnstad Agadez arriveren jaarlijks duizenden migranten uit Senegal, Kameroen, Gambia, Burkina Faso... Ze belanden in ghetto's en wachten er tot ze de woestijn kunnen oversteken naar Libië of Algerije. Van daaruit wagen sommigen de tocht naar Europa.

We spraken er met tientallen migranten en luisterden naar hun verhalen. Waarom vertrekken ze uit hun land? Hoe verliep hun tocht? Wat hopen ze te vinden op hun nieuwe bestemming? We leerden er de mensen achter de cijfers kennen.
De beelden die ons het meest bijbleven bundelden we in de fototentoonstelling 'En Route. Onderweg naar beter'.

 
WAT DOET 11.11.11?

11.11.11 strijdt tegen onrecht en voor duurzame verandering. Dit jaar stellen we migratie en vluchtelingen centraal in onze campagne. We vragen een rechtvaardig migratiebeleid dat de grondoorzaken van migratie aanpakt, maar ook veilige en legale migratieroutes aanbiedt. Een beleid dat niet vervalt in een wij-zij-verhaal, maar gebaseerd is op correcte feiten en cijfers. Een beleid dat verbindt.

We voeren deze campagne niet alleen. Zo'n 80 organisaties uit verschillende sectoren steken de handen in elkaar om deze campagne kracht bij te zetten.

 

WAAROM DOET 11.11.11 HET?

Dat we dit jaar campagne voeren over migratie en vluchtelingen is niet toevallig. De cijfers spreken voor zich. Er zijn wereldwijd meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht voor conflict en vervolging. Miljoenen anderen migreren omwille van armoede, toenemende ongelijkheid, klimaatverandering... Oorzaken waar wij, samen met onze leden, elke dag aan werken.

Gepubliceerd op  di 31 okt 2017