Gemeente Hooglede

Projectvereniging BIE zoekt een medewerker cultuurcommunicatie (bepaalde duur)

Projectvereniging BIE is een intergemeentelijk samenwerkingsverband dat zeven gemeenten uit het midden van West-Vlaanderen. De projectvereniging gaat over tot de aanwerving en invulling van een tijdelijke functie: medewerker cultuurcommunicatie (niveau B1 – 50% - bepaalde duur).

BIE wil de inwoners van Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden meer vertrouwd maken met erfgoed en cultuur in de brede zin van het woord, onderzoekt en verleent adviezen omtrent bouwkundig en archeologisch erfgoed, stimuleert samenwerking tussen de bibliotheken in de regio en helpt gemeenten met de uitbouw van hun archief.


Projectvereniging BIE gaat over tot de aanwerving en invulling van de volgende tijdelijke functie:


Medewerker cultuurcommunicatie (niveau B1 – 50% - bepaalde duur)


Taken: Als medewerker cultuurcommunicatie sta je in voor de algemene externe communicatie en promotie van de projectvereniging. Je verzorgt het beheer en de redactie van de digitale communicatiekanalen en bent verantwoordelijk voor de regionale communicatie van diverse (landelijke) projecten en evenementen. Daarnaast fungeer je als aanspreekpunt in het culturele veld en ondersteun je de culturele actoren in de regio op het gebied van communicatie via de organisatie van vormings- en/of intervisiemomenten.

Profiel: Je hebt een bachelordiploma en hebt voldoende kennis van en ervaring met communicatie en promotie. Je bent vertrouwd met digitale communicatiekanalen, digital storytelling en hebt een vlotte pen. Je bent enthousiast, flexibel, loyaal en klantgericht. Je bent een netwerker die ervan houdt om samen te werken met mensen, maar kan ook zelfstandig en resultaatsgericht werken. Je beschikt niet alleen over voldoende organisatietalent, maar weet ook van aanpakken en kan opportuniteiten detecteren. Affiniteit met de cultuursector is een pluspunt, net als vertrouwdheid met programma’s zoals Mailchimp, Lightroom en Wordpress.

Contract bepaalde duur (1 oktober 2019-31 augustus 2020)*
* tewerkstellingspercentage en -periode onderhandelbaar (minstens 7 maanden startend ten laatste 1 november)

Voor meer info over de werking van BIE, het functieprofiel, de voorwaarden, het aanbod en de procedure zie www.bienet.be en www.facebook.com/projectverenigingbie 


Heb je interesse voor deze vacature, bezorg dan uiterlijk op 31 augustus 2019 per mail aan nele@bienet.be je kandidatuur met:

  • Sollicitatiebrief, waarin je je kandidatuur motiveert,
  • uitgebreide cv, waaruit blijkt dat je voldoet aan de voorwaarden,
  • een kopie van je diploma(’s).
Gepubliceerd op  do 18 jul 2019