Gemeente Hooglede

Oe ist met Covid in Hooglede?

Omdat er nogal wat onwaarheden verspreid worden delen wij graag met u wat cijfermateriaal. Sinds het begin van de pandemie in maart zijn er in Hooglede reeds 500 mensen positief getest. Dat betekent 1/20 inwoners. Daarvan verbleven er 425 op hun thuisadres. 75 in een voorziening.

De grootste piek situeerde zich in oktober-november. Maar het virus is nog niet weg. Op dit moment zijn er nog 48 mensen positief getest en in isolatie.

Er is sinds enkele weken een grote uitbraak in Woonzorgcentrum Ter Linde. Veel bewoners en personeel geraakten besmet. Alle mogelijke maatregelen werden getroffen. Er werd extra personeel ingeschakeld via interims, externe samenwerkingen, tijdelijk werklozen enz. Om de crisis de baas te kunnen werd er ook beroep gedaan op de expertise van crisismanagers en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Er wordt gezorgd voor psychologische ondersteuning voor het personeel dat een uiterste inspanning doet om verder zo goed mogelijke zorg te verlenen. Er wordt ook veel verwacht van bewoners en hun familie. Verschillende families moesten in deze periode ook afscheid nemen van een geliefde. We hopen dat de situatie snel verbetert.

Wie wordt er besmet?

Van de 48 personen die momenteel in isolatie zijn, is de helft 65+ en kwetsbaarder als er ook onderliggende kwalen zijn.

Maar ook andere leeftijdsgroepen op alle deelgemeenten worden getroffen. Per leeftijdsgroep ziet het er momenteel zo uit:

10-20 jaar: 3

20-30 jaar: 5

30-40 jaar: 7

40-50 jaar: 3

50-60 jaar: 5

60-65 jaar: 1

Dit is een momentopname. De cijfers wijzigen dagelijks.

Laat het in ieder geval een oproep zijn om met z’n allen zorgzaam te blijven en de regels te respecteren.

Gepubliceerd op  do 03 dec 2020